ÎNVĂȚĂMÂNT – Prima etapă de completare a cererilor de înscriere în învățământul primar începe luni, 29 februarie

0
320

Părinții pot completa cererile tip pentru înscrierea copiilor în învățământul primar în două etape: 29 februarie – 18 martie și 30 martie – 8 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Potrivit proiectului, cererile pot fi completate online sau la unitatea de învățământ la care părinții solicită înscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la școala respectivă zilnic, în intervalul orar 8,00—20,00 (de luni până vineri) și sâmbăta de la 9,00 la 13,00 .

Procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor tip cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a celor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cerere se vor face pentru prima etapă de înscriere până pe 21 martie, conform agerpres.ro.

Între 22 și 24 martie va avea loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă școală decât cea de circumscripție pe locurile rămase libere.

Tot în această perioadă se vor face admiterea sau respingerea cererilor la nivelul Comisiei de înscriere din unitățile de învățământ prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această etapă.

Între 25 și 26 martie se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar numele candidaților înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

Pe 29 martie se vor afișa la unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar procedurile specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

continuarea aici

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.