Învățământ maramureșean. Mai bine ca anul trecut, dar tot avem aspiranți la titularizare cu note de 1 și 2!

0
68

Faţă de anii precedenți, promovabilitatea dascălilor înscriși la concursul de titualrizare este neașteptat de bună, 80.79%. Din cei 1.155 înscrişi, 232 au absentat la proba scrisă, iar alţi 137 s-au retras în timpul concursului din motive personale. Au mai rămas în cursă doar 786 de profesori, din care 151 au luat note sub 5.00. De asemenea, 432 de candidaţi nu vor putea opta pentru un post titularizabil, pentru că au luat note sub 7.00 şi vor avea posibilitatea să meargă la catedră doar ca suplinitori.
Nu au lipsit nici anul acesta profesorii slab pregătiţi, care nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5, lăsându-ne să ne întrebăm de ce nu încearcă să-și schimbe profesia, din moment ce pentru asta nu au nicio chemare, ca să nu spunem elementara pregătire. Ce educatori și formatori de caractere pentru viitor pot fi cei 15 candidați care au luat nota 1, sau ceilalți 31 care au fost atât de ”convingători” încât au primit nota doi? Trebuie să remarcăm prestația celor șapte candidați care au reușit să ia nota 10, motiv pentru care vor avea prima şansă la repartizarea catedrelor vacante.

Facem rămășag că cele mai multe contestaţiile vor fi depuse tocmai de către loazele care n-au putut să se apropie măcar de nota 5, așa că aceștia, și ceilalți nemulțumiți, le pot depune până miercuri, 8 august, ora 14, la sediul IȘJ Maramureș. Rezultatele finale obţinute de candidaţi vor fi afișate, cel mai târziu, vineri, 10 august. .
În Maramureş au fost scoase la concurs 1.146 de posturi vacante, dintre care 472 complete (193 titularizabile şi 279 netitularizabile), respectiv 647 de posturi incomplete. Pe lângă acestea, se vor scoate la concurs alte 119 catedre rezervate, dintre care 69 sunt complete, iar 50 incomplete. În total, este vorba despre 1.265 de poziţii.
Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media la titularizare 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin 5, în data de 16 august.

Grigore Ciascai

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.