OAMENI NOI – Începând de astăzi, Liceul de Arte din Baia Mare are o nouă conducere

0
1908

Liceul de Arte din Baia Mare are începând de astăzi, 13 noiembrie, o nouă conducere. Dan Filip a fost numit director al unității de învățământ în timp ce Felix Feldman va ocupa funcția de director adjunct. Cei doi sunt profesori ai Liceului de Arte și au fost investiți astăzi în funcție în fața Consiliului Profesoral al unității de învățământ.

La învestirea în funcție a noilor directori a participat și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

„Am încredere în cei tineri, profesori tineri care pot să ducă mai departe într-un mod emblematic învățământul băimărean. Nu este o școală sau un liceu oarecare. Este un liceu emblematic al orașului nostru, un liceu care merită toată atenția autorității locale. Avem tot ceea ce înseamnă dorință de a investi aici. Am început o lucrare importantă de reabilitare a unei construcții vechi, istorice. Am oferit spre administrare, și acesta a fost și scopul pentru care am preluat clădirea Clubului Copiilor respectiv Palatul Pionerilor, pentru a da spații în plus acestui liceu. Consider că peste câțiva ani vom avea o platformă educațională pe zona de arte plastice și muzică absolut remarcabilă la nivelul Europei de Est”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Dorința profesorilor de la Liceul de Arte a fost aceea de a avea o conducere formată din profesori din cadrul unității de învățământ. Această dorință a fost respectată chiar și de către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. La investirea noii conduceri, Cătălin Cherecheș a cerut profesorilor să facă o listă de nominalizări pentru numele celor care ar urma să facă parte din Consiliul de Administrație al Liceului de Arte. Conform legii, primarul are dreptul să nominalizeze o persoană în consiliu, în timp ce Consiliul Local poate numi trei persoane.

„Nu cred că este util să venim cu persoane din afară și să impunem astfel de persoane în structura de conducere de decizie a unei școli. Cel mai bine cunosc părinții din școală, profesorii din școală, învățătorii, educatorii care sunt problemele școlii. Din această perspectivă consider că invitația pe care am lansat-o Consiliului Profesoral de a face propuneri pentru nominalizări este varianta corectă. Nu trebuie să fie opțiunea mea ci a profesorilor și a părinților pe cine trebuie primarul sau Consiliul Local să nominalizeze în Consiliul de Administrație”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș le-a solicitat profesorilor ca săptămâna viitoare să prezinte lista cu propunerile pentru Consiliul de Administrație, urmând ca aceasta să fie validată la următoarea ședintă a forului administrativ local.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.