INUNDAȚII – Opt localitați din județul Sibiu au fost afectate

0
184

INUNDAȚII  Opt localități din județ au avut de suferit în urma inundațiilor din acest sfârșit de săptămână, au anunțat astăzi reprezentanții Prefecturii Sibiu. Potrivit acestora, nu mai puțin de 86 de case au fost avariate, ca și 64 de anexe gospodăreşti. Două podețe s-au stricat, iar 5 hectare de teren arabil au fost inundate. Peste 4 km de străzi şi drumuri comunale au fost afectate de ape.

Cea mai încercată comună este Racovița, unde au fost avariate 50 de case şi 50 de anexe gospodăreşti, precum şi o construcţie hidrotehnică deţinută de Primăria comunei Racoviţa (100 de metri de zid de sprijin din cadrul lucrării „Amenajare pârâu Racoviţa”). “Cauza o reprezintă revărsarea pârâului Racoviţa”, explică purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Odeta Veștemean.

În Bradu au fost inundate 12 case și 12 anexe gospodăreşti, iar doi porci au murit înecați. În această zonă, precipitațiile au atins niveluri foarte mari – aproape 95 l/mp, în 48 de ore. Pârâul Bradu a ieșit din matcă, în urma ploilor abundente. În Glâmboaca, tot sat aparţinător oraşului Avrig, au fost avariate 2 case şi 2 anexe gospodăreşti.

Nici Sibiul nu a scăpat de efectele inundațiilor. În municipiu au fost avariate 9 case (subsoluri inundate), totodată fiind afectată şi parcarea exterioară a unei societăţi comerciale. În Sibiu s-au înregistrat valori de 63,5 l/mp în 48 de ore, valori la care rețeaua de canalizare nu a mai făcut față.

În Cisnădie au fost avariate 6 subsoluri inundate, iar în comuna Sadu au fost avariate 5 case, 5 hectare de teren arabil, 3,65 km străzi inundate şi două podeţe. În Sadu, valorile precipitațiilor au fost cele mai mari din județ – 96 l/mp în 48 de ore.

 

Sursă.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.