ÎNTORȘI ACASĂ – „Dragonii Transilvani” întorși din Afganistan, întâmpinați de MAPN cu bătaie de joc (FOTO)

0
7952

Mersul lucrurilor în cadrul Armatei Romane, pare să nu se schimbe prea curând, atâta vreme cât la conducere se află oameni a caror singură preocupare este aceea de a se mândri cu performanțele celor care muncesc cu adevărat.

Pe cât de mult au ridicat stacheta armatei militarii aflati in teatrele de operatii,  pe atat de mult au reusit sa o coboare cei din conducerea Armatei Romane, a caror singura preocupare, dupa cum spuneam,  este de a se mandri cu rezultatele celor  care sunt in bataia pustii si in mijlocul pericolelor. Dupa ce la inceputul misiunii din Afganistan, MAPN-ul a trimis militarii pe un front din desert incaltati cu bocanci de munte, fara ca mai apoi sa-i viziteze macar o singura data pentru a afla nevoile lor, la intoarcere, dupa sase luni de misiune, „mai marii” armatei i-au intampinat intr-un mod care sa le reaminteasca militarilor ca s-au intors in Romania.

Astfel, in 21 februarie, aproape de miezul noptii, avionul care a adus din Afganistan peste 150 de Dragoni Transilvani a aterizat pe Baza Aeriana 90 Otopeni. La sosire insa, acestia nu au avut parte de o primire asa cum se cuvine si cum vedem in filmuletele postate pe internet de militarii americani, ci dimpotriva, s-au lovit inca din primul moment in care au pasit pe pamant romanesc de prostia si dovada de „barbatie” pe care cred ca o au cei care din motive neintelese de nimeni, inca se mai afla in varful Armatei Romane.  Cum avionul Hercules care urma sa-i aduca de la Bucuresti la Campia Turzii decola abia a doua zi dimineata, militarii au fost dusi pentru a-si petrece noaptea intr-o sala de sport din Otopeni, fara paturi, apa sau mancare. Timp de peste sase ore, „dragonii” intorsi de pe frontul de lupta au dormit direct pe podea, folosindu-si ranitele pe post de perne. Urmeaza ca la inceputul lunii martie, in Dej, sa aiba loc festivitatea oficiala de intoarcere a militarilor din Afganistan, festivitate in care cei care le-au pregatit primirea din Otopeni sa se laude si sa culeaga roadele misiunii indeplinite de Dragonii Transilvani in Afganistan.

Mai jos aveti un filmulet in care puteti vedea modul in care sunt primiti pe aeroport militarii americani la intoarcerea dintr-un teatru de operatii. (sursa text și foto: dejeanul.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.