INTERZIS – Primul Revelion în care la restaurante nu se fumează la masă

0
120

INTERZIS Restaurantele mai mari, care găzduiesc petreceri de Sărbători, se confruntă acum cu primul Revelion în care fumatul este interzis la masă, astfel că şi rezervarea locurilor a avut un ritm ceva mai lent. Mediafax consemnează opiniile câtorva patroni de localuri pe această temă.

INTERZIS La 15 decembrie, când au început ofertările, a existat o anumită îngrijorare în rândurile patronilor de localuri care şi-au amintit că în noaptea dintre 2016 şi 2017 va fi primul Revelion când fumatul la masă va fi interzis.

Loading...

Cei care au avut posibilităţi financiare, dar şi de infrastructură, au început chiar cu amenajarea unor terase încălzite, destinate fumătorilor, dar nimeni nu şi-a trecut în ofertă mesajul de tip „La noi se fumează”.

Abia acum, în ultimele zile din perioada dedicată rezervărilor, patronii pot spune că sunt toate locurile ocupate.

Anton G., proprietarul unui local din Bucureşti, a preferat să nu vorbească despre cazul său, dar a ţinut să precizeze că, în general, „poate e mai bine aşa, oamenii vor socializa mai mult”, mai precizează Mediafax.

„Vedeţi, dacă ar sta la masă ca în anii trecuţi, ar sta fiecare la masa lui şi nu s-ar cunoaşte un grup cu altul; aşa, fiind la pauza de fumat, socializează mai mult şi s-ar putea să fie mai bine pentru ei”, spune patronul.

El este, însă, vizibil deranjat de faptul că fumatul a fost interzis integral, fără posibilitatea de a se amenaja incinte în care „toată lumea să fumeze”.

Patronul unui alt local a spus că în alţi ani localul era deja ocupat cu două săptămâni înaintea Revelionului; întrebat ulterior, după o săptămână, el a afirmat că i s-au ocupat sălile, dar cu mare greutate.

„Toţi întrebau, la telefon, dacă şi cum se fumează la masă. A trebuit să reduc puţin tariful şi am găsit şi o soluţie de compromis cu o copertină mai mare şi două tunuri de căldură pentru cazul în care va fi foarte frig”, ne-a spus patronul.

Şi la munte rezervările au mers mai lent decât în anii anteriori, însă până la urmă oferta s-a adaptat cererii.

La Sinaia, spre exemplu, proprietarii de restaurante au amenajat locuri speciale pentru fumat, unii dintre ei folosind şi surse de căldură.

Proprietarul unei unităţi de alimentaţie publică a declarat că mulţi turişti l-au întrebat dacă pot fuma la petrecerea de Revelion, în interiorul restaurantului.

„Am fost întrebat dacă se fumează, dar trebuie să respectăm şi legea, şi în acelaşi timp dorinţele turiştilor.

Aşa că am amenajat lângă restaurant o terasă unde se poate fuma. Ieşi din restaurant şi fumezi.

Turiştii au fost încântaţi că locul de fumat e aproape”, a declarat George Boteanu, proprietarul unui restaurant din Sinaia. Potrivit acestuia, terasa nu este încălzită, dar „turiştii sunt mulţumiţi că se mai răcoresc”.

continuarea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here