ÎNTÂMPLARE ÎN SUCEAVA – Hoți bătuți de o călugăriță, administratoare a unui centru pentru copii defavorizați

0
312

ÎNTÂMPLARE ÎN SUCEAVA  În județul Suceava, un centru dedicat copiilor defavorizați este condus de o călugăriță romano-catolică admirată nu doar pentru munca ei ci și pentru curaj. Sora Felicitas, cum se prezintă, simplu, călugărița, a trăit o întâmplare ieșită din comun.

În orașul Rădăuți,  călugărița coordonează Centrul Maria Ward, dedicat sprijnirii copiilor proveniți  din familii defavorizate. De pe această poziție, sora Felicitas a avut de rezolvat foarte multe probleme, dar cea mai șocantă dintre ele a fost confruntarea cu doi hoți, care intraseră în școală, într-o iarnă, ziua în amiaza mare, ca să fure alimente.

Erau doi hoți. Pe unul l-am văzut cum căra prada, a reușit să fugă.  La celălalt m-am repezit , l-am luat în brațe, ne-am prăbușit amândoi în zăpadă și eu le-am strigat la copii «Hoții, vin hoții!”, povestește acum, zâmbind, călugărița, potrivit RomâniaLiberă.

Iar copiii de care are grijă ca o mamă i-au venit, fără ezitare, în ajutor, sărind și ei asupra hoțului.

Sora Felicitas spune că și-a imaginat că ar putea să-l rețină pe hoț până vine Poliția. Individul a reușit însă să scape din brațele călugăriței și ale copiilor și să fugă.  A fost identificat ulterior de Poliție fără mare dificultate, întrucât era recidivist.

M-au chemat la Judecătorie ca să mă audieze. Eu nu voiam să mă duc, dar altă soră, care a terminat Dreptul, mi-a zis că n-am voie să nu mă prezint.  Așa că m-am dus la Judecătorie când m-au chemat. Dar nu m-am dus îmbrăcată în călugăriță, m-am deghizat”, relatează sora Felicitas.

Abia în sala de ședințe, călugărița a aflat că hoții erau recidiviști și că o mulțime de oameni veniseră să-i reclame.  De la unul furaseră niște rațe, de la altul niște gâște…  Sora Felicitas le-a spus magistraților că ea însă nu vrea nimic de la hoți. “Dar ce pretenții ai?”. “Să se respecte legea!”, a răspuns călugărița.

Interesant este faptul că, luni de zile după aceea, sora Felicitas l-a reîntâlnit pe hoțul pe care-l înfruntase, “că doar îl cunosc, și el mă cunoaște pe mine.  Acum îl mai văd cerșind în față la mânăstirea Bogdana”, spune sora Felicitas.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.