ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCŞI – Peste 100 de tineri maramureşeni şi sătmăreni au plecat la Iaşi

0
141

ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCŞI Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin, peste 100 de tineri ortodocşi din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, au plecat joi, 31 august, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi care are loc la Iaşi (ITO 2017) în perioada 1-4 septembrie.

Delegaţia tinerilor ortodocşi din Eparhie este condusă de arhid. Alexandru Gaborean, inspector pentru catehizarea tineretului în cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, ajutat de preoţi însoţitori.

Loading...

Tinerii au plecat din fața Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, iar pe traseul pe care îl vor parcurge vor vizita mai multe aşezăminte monahale.

Ei vor fi îmbrăcaţi, pe parcursul reuniunii, în frumoasele noastre costume populare, specifice zonelor folclorice din care provin şi vor purta cu ei însemnele eparhiale.

Primele două Întâlniri ale Tinerilor Ortodocşi au avut loc la Baia Mare, sub directa îndrumare şi binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin şi a sectorului teologic-educaţional, consilier pr. Milan Bălan, la început de septembrie 2013 şi 2014, urmate de cea de la Cluj (2015) şi apoi cea de la Bucureşti (2016).

Întâlnirea de la Iaşi va aduna circa 6.000 de tineri din toate arhiepiscopiile şi episcopiile din ţară, dar şi din majoritatea ţărilor europene, din Asia şi din Africa, chiar şi din America, în organizarea Arhiepiscopiei Iaşilor şi ASCOR Iaşi.

Info şi foto Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here