ÎNTÂLNIRE DE LUCRU – Reprezentanţii CJ Maramureș la masa discuţiilor cu delegaţia Uniunii Sindicale Teritoriale Cartel Alfa

1
155

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU În 18 octombrie, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a avut loc o întâlnire de lucru cu delegația Uniunii Sindicale Teritoriale „Cartel Alfa” filiala Maramureș, condusă de președintele Florin Hossu.


În cursul întrevederii s-a realizat un schimb deschis de păreri privind problematica din domeniul asistenței sociale, administrația publică județeană fiind informată despre punctul de vedere al sindicaliștilor din cadrul DGASPC Maramureș.

Părțile s-au manifestat cu maximă obiectivitate și pragmatism, convenind asupra necesității promovării unui dialog permanent între sindicate și Consiliul Județean, inclusiv privind luarea măsurilor vizând eficientizarea managementului instituției, întărirea disciplinei, asigurarea resurselor bugetare necesare și creșterea calității serviciilor sociale.

„Ne propunem să luăm măsuri ferme de eficientizare a serviciilor sociale prestate în cadrul DGASPC Maramureș, astfel încât efectele să justifice resursele financiare alocate și așteptările firești ale beneficiarilor din sistemul public.

Avem în Uniunea Sindicală Teritorială „Cartel Alfa” filiala Maramureș, un partener de dialog obiectiv și corect care poate contribui activ la realizarea unei noi calități a muncii în sectorul de asistență socială.

Am propus o colaborare fermă inclusiv în redactarea unor propuneri vizând modificări legislative absolut necesare, pe care ne angajăm să le susținem politic la nivel naţional”, a menționat Gabriel Zetea.

„Știm că există probleme în domeniul asistenței sociale, inclusiv în modul cum se desfășoară activitatea în centrele sociale, aspecte despre care am informat deja conducerea DGASPC Maramures.

Milităm pentru revizuirea standardelor existente și alocarea de fonduri în conformitate cu nevoile sistemului.

Apreciem inițiativa președintelui Consiliului Județean Maramureș privind organizarea unor întâlniri informale periodice și vom susține acele măsuri organizatorice, care sunt în folosul beneficiarilor serviciilor sociale și al membrilor noștri de sindicat ”, a fost concluzia lui Florin Hossu.

Cele doua părți au convenit să fie organizată o noua întâlnire săptămâna viitoare, filiala Cartel Alfa urmând să prezinte o nota de probleme și propuneri concrete privind activitatea viitoare în cadrul asistenței sociale.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Daca e asa de rau in Sanatate,sa-i lase pe tinerii absolventi ( care oricum fara pile si spagute nu au nicio sansa sa intre in sistem) in locul lor si sa mearga in fabrici pentru salariul minim.Oricum vad ca Zetea si C.J. nu sunt la fel de sensibili si fata de muncitorimea care traieste in mizerie,cu niste salarii inumane,in judetul cu un ministru de resort dar fara a avea un amarat de Parc Industrial,vorba unora de pe retelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.