ÎNTÂLNIRE CU SINDICALIȘTII – Premierul promite salarii mai mari pentru angajații din penitenciare

0
103

ÎNTÂLNIRE CU SINDICALIȘTII   Sindicatele angajaților din penitenciare se întâlnesc joi cu premierul Mihai Tudose, după ce în urmă cu două zile au discutat și cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Sindicatele amenință cu proteste, nemulțumite de condițiile de muncă din penitenciare. Întâlnirea s-a terminat după mai puțin de o oră. Sindicaliștii au obținut de la premier promisiunea majorării salariilor ca la armată și polițiști, posturi noi la poliția penitenciară și construcția a două noi penitenciare și modernirarea celor existente.

Potrivit unui comununicat transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Tudose a promis că majorarea de până la 15% va fi acordată şi personalului din penitenciare. Totodată, sindicaliștii au obținut de la premier acordul în a modifica în profunzime statutul agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare inclusiv în ceea ce priveşte adoptarea denumirii de poliţişti de penitenciare.

Totodată, prim-ministrul Mihai Tudose a dispus că Ministerul Justiţiei să pregătească o propunere referitoare la suplimentarea numărului de funcţii pentru sistemul administraţiei penitenciare şi a unui memorandum prin care să fie continuată ocuparea prin concurs a funcţiilor vacanţe.

Sindicaliștii i-au mai cerut lui Tudose ca bugetul penitenciarelor să nu fie redus, aşa cum se preconizează şi să se asigure resurse pentru modernizarea acestuia şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru.

De asemenea, Guvernul ia în calcul construirea a două noi penitenciare la Berceni şi Caracal, sindicatele au insistat pe soluţia modernizării penitenciarelor existente şi a construirii de noi pavilioane care să asigure condiţii mai bune de lucru şi de detenţie.

Sindicaliștii anunță că, începând de vineri, vor continua colaborarea cu Guvernul și Ministerul Justiției, pentru punerea în aplicare a promisiunilor. Până atunci, protestele vor continua, iar în zilele următoare se va decide dacă vor face acţiuni de protest la sediul ANP şi Ministerului Justiţiei.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.