ÎNŞELĂCIUNE – Cadre medicale folosite ca giranţi pentru obţinerea unor credite

0
257
foto ziarelive.ro

ÎNŞELĂCIUNE O angajată de la Resurse Umane a spitalului din Târnăveni a racolat oameni pe stradă pentru a face credite în numele lor şi s-a folosit de datele colegilor din spital pentru a-i pune giranţi.

ÎNŞELĂCIUNE A reuşit aşa să facă rost de 180.000 de lei. Când s-au trezit somate pentru credite pe care nu le-au făcut, cadrele medicale au sunat la poliţie.

La data de 30.08.2016, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dispus față de inculpata B.C. luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, potrivit observator.ro.

Inculpata B.C., angajată în cadrul Spitalului Municipal Târnăveni — Serviciul Resurse Umane este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani (14 infracțiuni), înșelăciune (6 acte materiale), fals intelectual (15 infracțiuni), fals material în înscrisuri oficiale (15 infracțiuni), fals în înscrisuri sub semnătură privată (29 infracțiuni) și uz de fals (59 infracțiuni).

În fapt, s-a reținut că, în perioada 2015-2016, inculpata a indus în eroare reprezentanții CAR — CFR Cluj cu ocazia contractării mai multor credite, folosind înscrisuri falsificate. La întocmirea acestor înscrisuri, B.C. a folosit informații nedestinate publicității, la care avea acces în virtutea atribuțiilor de serviciu. Valoarea prejudiciului cauzat acestei instituții de credit este de 180.000 lei.

Cercetările au fost efectuate de către lucrătorii Direcției Generale Anticorupție—Serviciul Județean Anticorupție Alba, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

sursa info

sursa foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.