ÎNGRIJORĂTOR – Şomajul în Italia a atins nivelul cel mai înalt din ultimul an și jumătate

0
252
foto gazeta romaneasca

ÎNGRIJORĂTOR Şomajul în Italia este în ascensiune, mai ales din cauza creșterii numărului de italieni care încep să își caute în mod activ un loc de muncă, însă nereușind, scrie Gazeta Românească.

ÎNGRIJORĂTOR Potrivit datelor Istat referitoare la luna noiembrie 2016, rata de șomaj a crescut până la 11,9% înregistrând astfel o creștere de 0,2 puncte procentuale pe bază lunară și atingând nivelul cel mai înalt din ultimul an și jumătate (iunie 2015).

Estimarea numărului de șomeri este în urcare (+1,9%, 57.000 fără loc de muncă în plus), după scăderea de 0,6% înregistrată în luna precedentă.

Pentru tineri se înregistrează un salt al ratei de șomaj: se ajunge la 39,4%, în creștere cu 1,8% față de luna anterioară, și atinge astfel nivelul cel mai înalt din octombrie 2015.

 Datele privind munca la nivelul Zonei Euro și UE. În Zona Euro, rata a rezultat stabilă față de octombrie la cota de 9,8% și în scădere de la 10,5% față de noiembrie 2015, marcând nivelul cel mai redus din iulie 2009.

Se îmbunătățesc și datele extinse la Uniunea Europeană: tot în noiembrie rata de șomaj era de 8,3%, în scădere față de 8,4% în octombrie și 9% în noiembrie 2015.

În acest caz este vorba de rata de șomaj cea mai joasă din februarie 2009: Italia este singura țară mediu-mare în care șomajul nu scade și se află în compania Estoniei, Ciprului și Danemarcei în rândul celor în care crește.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.