ÎNGRIJORĂTOR – Leul, afectat de instabilitate

0
112

ÎNGRIJORĂTOR Protestele masive din stradă i-a determinat pe investitorii străini să se uite cu îngrijorare la România.

ÎNGRIJORĂTOR Iar asta s-a văzut în cursul valutar. Moneda noastră se depreciază faţă de euro. Leul pierde teren şi faţă de franc, relatează Digi24.

 

Leul nu începe prea bine săptămâna. Vedem un curs interbancar de 4 lei şi 52 de bani pentru un euro. Asta în condiţiile în care vinerea trecută un euro era cotat la 4 lei şi 51 de bani, iar joia trecută a atins maximul anului de 4 lei şi 53 de bani la BNR.

Dolarul a mai scăzut faţă de vineri, la 4 lei şi 19 bani. Francul este şi el în creştere, de la 4 lei şi 21 de bani, la 4 lei şi 22 de bani luni. Ne reamintim – că miercuri, după adoptarea ordonanţei de modificare a Codului Penal, cursul a explodat pe piaţă interbancară.

Cotaţia monedei europene a ajuns la 4 lei şi 55 de bani. Specialiştii agenţiilor de rating spun că situaţia din România riscă să afecteze încrederea investitorilor pe termen lung. Asta înseamnă că va creşte costul împrumuturilor pentru statul român.

Deja – observă experţii bancari – pentru fiecare miliard de euro împrumutat, România achită cu 3 milioane de euro mai mult decât în urmă cu o lună.

 

sursa

foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.