INFRASTRUCTURĂ – Analiză şi discuţii pe tema fluidizării traficului pe varianta de ocolire a municipiului Baia Mare

4
925

INFRASTRUCTURĂ În 27 octombrie, s-a desfăşurat o întâlnire la care s-au aşezat la masa discuţiilor reprezentaţii instituţiilor care se ocupă de infrastructura rutieră.

INFRASTRUCTURĂ Au participat prefectul Sebastian Lupuț, Eugen Cecan, director regional DRDP Cluj, Vasile Barbul, directorul Direcţiei Generale Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare.

S-au analizat şi discutat probleme întâmpinate de infrastructură rutieră în vederea fluidizării traficului pe DN Varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, de la intersecția bulevardului Independenței până la strada Mihai Eminescu (DN18B).

infrastructura-2

Este vorba de patru puncte esențiale: intersecția bulevardului Independenței cu șoseaua de centură către sat Săsar (intersecție Elanko), unde s-a luat în calcul construcţia unui  sens giratoriu şi lărgirea benzi de ieșire dinspre șoseaua de centura şi intrarea în Baia Mare pe Bd. Independenţei.

Apoi este vorba de sensul giratoriu de la intersecţia bulevardului Bucureşti cu strada Europa (clubul Văcarilor) prin lărgirea drumului cu o bandă de acces dinspre Satu Mare spre DN 18 sens Cluj, de intersecția DN Varianta de ocolire Baia Mare, bulevardul Unirii şi strada Dumbravei (la Italsofa) prin construcția unui sens giratoriu și lărgirea intersecției.

Nu în ultimul rând de instalarea unui semafor la intersecția străzilor Dumbravei şi Mihai Eminescu (DN18B).

infrastructura-3

De asemenea, s-au purtat discuții referitoare la pregătirea pentru sezonul de iarnă 2016-2017, intrarea în baze a utilajelor și stocurile de materiale antiderapante.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

4 COMENTARII

  1. Si pe cand toate astea? CHIAR este necesar! Trebuie sa vina cineva din Cluj sau alt judet sa dea solutii, ca cei de aici au atipit (putin, foarte putin)

    • De la Cluj ne luam lumina,vezi ca nu suntem in stare fara clujeni sa ne reprezentam nici macar in Parlament.Macar de luam si ce e bun de la ei,din vreo 8 Parcuri Industriale imprastiate in toate colturile judetului Cluj,de noi nu s-a lipit nimic.Nici macar ideea.Morosenii,lapusenii sau codrenii,sa nu zic baimarenii,ce rost ar mai avea daca ar mai avea si de lucru sau daca ar veni investitori de prima mana.

  2. La intersectia dintre str.Europa si drumul catre Satu Nou de Jos trebuia sa se faca un sens giratoriu.Acolo o sa moara niste oameni in accidente si apoi se vor trezi,primarul de altfel îmi vine sa cred ca a cofundat traficul si intersectiile de pe drumurile forestiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.