INFRACTORI – Doi români, în topul celor mai căutați infractori din UE

0
557

Pe pagina de internet eumostwanted.eu sunt listaţi cei mai căutaţi infractori ai momentului din statele membre UE. Poliţia Română a listat deocamdată doi infractori români: Gregorian Bivolaru şi basarabeanul Robert Gîrleanu.

 Site-ul prezintă informaţii despre faptele comise de cei mai căutaţi infractori, condamnaţi sau suspecţi că ar fi comis infracţiuni grave sau fapte teroriste în Europa, şi a fost lansat vineri de poliţiile europene şi Europol pentru ca publicul să poată ajuta la localizarea şi prinderea acestora.

 

Cu scopul de a creşte securitatea pe teritoriul statelor Uniunii Europene, este prima iniţiativă la nivel pan-european dea prezenta o listă a celor mai căutaţi infractori pe o platformă comună. De astăzi înainte, prin acest site cetăţenii statelor UE sau din afara spaţiului european vor putea furniza informaţii utile, expeditorul mesajului având şi opţiunea de a rămâne anonim.

Disponibil în 17 limbi, conţinutul website-ului va fi gestionat şi publicat de echipele naţionale ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams) ale statelor membre UE, ai căror administratori îl vor actualiza cu cei mai cătaţi infractori din ţările lor şi vor primi direct orice informaţii furnizate despre aceştia.

În prezent site-ul conţine datele despre 45 de infractori sau suspecţi daţi în urmărire, iar între ei se află şi doi români.

Gregorian Bivolaru, 63 de ani, este căutat pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare pentru act sexual cu minori.

Poreclit ”Guru” sau „Magnus Aurolsson” conform Poliţiei Române, Bivolaru a fost acuzat că între anii 2002 şi 2004, fiind profesor de yoga şi mentor spiritual al mişcării MISA, a recrutat studente minore pe care le ţinea într-o stare de sclavie, le exploata sexual sau întreţinea relaţii sexuale, dându-le bani şi alte beneficii.

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire generală pe 4 iulie 2004, iar un al doilea mandat de arestare a fost emis în data de 15 aprilie 2005 sub acuzaţia de „trafic de persoane şi infracțiuni asociate crimei organizate”.

În martie 2005, Gregorian Bivolaru a cerut azil politic în Suedia, motivând că nu are încredere în obiectivitatea justiţiei române, şi în acelaşi an i-a fost acordat.

Robert Gîrleanu, 38 de ani, cu dublă cetăţenie română şi moldoveană, este condamnat pe viaţă pentru triplu asasinat.

În anul 2000, în Republica Moldova, Gîrleanu a executat trei hoţi de maşini de lux moldoveni, apoi le-a dus cadavrele într-o pădure unde le-a dat foc şi le-a îngropat.

Crima a fost comisă pentru că hoţii furaseră o maşină şi nu distribuiseră banii conform unei înţelegeri, arată autorităţile Poliţiei Române.

Robert Gîrleanu a fost arestat în Româ­nia, pentru triplul asasinat din Republica Moldova şi condamnat de două instanţe din Bucureşti la închisoare pe viaţă, dar a reuşit să fugă din România, deşi era dat în consemn la frontieră, informează TVR.

stiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.