INFRACŢIUNI LA REGIMUL MATERIALELOR EXPLOZIVE – Articole pirotehnice, ridicate de polițiștii din Baia Mare

0
154

INFRACŢIUNI LA REGIMUL MATERIALELOR EXPLOZIVE La sfârşitul săptămânii trecute polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Maramureș au acţionat pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.


În urma controalelor efectuate poliţiştii au constatat că o băimăreancă de 53 de ani, administratoare a unei societăţi comerciale de pe strada Grănicerilor din Baia Mare, vindea petarde iar societatea respectivă nu este autorizată pentru a efectua operaţiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au dispus ridicarea, în vederea confiscării, a 56 bucăţi de articole pirotehnice descoperite.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.