INFLAȚIE NEGATIVĂ – FMI: România are o creștere economică peste așteptări

0
233

România a primit vestea anului de la FMI! Fondul Monetar Internațional a revizuit, în creștere, estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an și anul viitor, până la 3,4%, respectiv 3,9%, potrivit celui mai nou raport World Economic Outlook publicat, marți, de instituția financiară internațională.

FMI anticipa în raportul WEO din luna aprilie că economia României va avansa în acest an cu 2,7% şi cu 2,9% în 2016.

Reacția lui Victor Ponta e una fabuloasă: ”Vești de la FMI – România merge mai bine decât se preconiza! (și o sa aud din nou ca Dna Gorghiu, Labradorul Vasile și Premierul Fantomă „to be elected” îmi cer și pt asta demisia)!”, a transmis premierul.

Instituţia financiară prognozează pentru acest an o inflaţie de -0,4%, care se va menţine negativă şi în 2016, de -0,2%. În luna aprilie, FMI se aştepta la o creştere ca preţurilor de 1% în 2015 şi de 2,4% în 2016.

România va înregistra în acest an un deficit de cont curent de 0,7%, care va creşte în 2016 la 1,5%. Ediţia din aprilie a raportului FMI prevedea un deficit al contului curent de 1,1% în 2015 şi de 1,5% anul viitor.

În privinţa şomajului, Fondul anticipează un nivel de 6,9% în acest an şi de 6,8% în 2016, valori uşor peste nivelul de 6,7% estimat în aprilie pentru cei doi ani.

Pentru zona euro, FMI a menţinut estimarea de creştere economică la 1,5% în acest an şi a redus prognoza pentru 2016 cu 0,1 puncte procentuale comparativ cu luna iulie, la 1,6%.

Reacția lui Victor Ponta e una fabuloasă: ”Vesti de la FMI – Romania merge mai bine decat se preconiza ! ( si o sa aud din nou ca Dna Gorghiu, Labradorul Vasile si Premierul Fantoma „to be elected” imi cer si pt asta demisia)!”, a transmis premierul.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.