INDISPONIBIL – Cardul de sănătate, blocat din nou

0
181
foto: Subiectiv.ro

INDISPONIBIL  Românii care au marți treabă la medic s-ar putea să bată drumul degeaba. Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este indisponibil de aproape 24 de ore, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu a anunțat cât de repede se va face reparația, informează B1 TV.

„A fost o licitație pt asigurarea mentenanței, nu știu dacă s-a rezolvat. În situația în care nu merge cardul sunt probleme pentru că serviciile nu pot fi validate și nu se poate intra în fișa pacientului. Nu a mers nici rețea electronică. Putem sa lucrăm offline, dar nu avem acces la date. Putem să facem consultațiile, dar dacă nu vor fi semnate cu cardul, nu vor fi validate. Există mișcări permanente în sistem, unii devin asigurați, alții neasigurați și dacă nu merge cardul nu putem verificat aceste lucruri”, a declarat medicul Sandra Adalgiza Alexiu, preșdintele Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov pentru Știrile B1 TV.

Citește și  ANAF – Persoanele care nu obțin venituri trebuie să plătească contribuții de sănătate raportate la salariul minim pe economie

La rândul său, Mariana Pârcălabu, președintele Patronatului medicilor de familie, a spus că întreaga platformă electronică este nefuncțională.

„Situația este la fel ca ieri, întreaga platfomă electronică  este prăbușită, nu merge nici Sistemul Informatic Unic Integrat, nu merge nici prescripția electornică. Lucrăm în orb și există riscul să fie invalidat. Mai mult, nu mai poți face verificarea a ceea ce s-a validat ulterior sau nu. Este bătaie de joc la adresa pacienților și a medicilor. Un sistem informatic ne ajută extrem de tare, dar cu condiția să funcționeze. Nu este posibil, ca la doi ani de când avem cardul să avem probleme din ce în ce mai mari. Să cadă diferite componente ale sistemului se întâmplă aproape zilnic. A devenit o conduită zilnică, dar nu să cadă tot, când nu mai poți funcționa, practic”, a spus Mariana Pârcălabu.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.