ÎNCURAJAREA FORȚEI DE MUNCĂ – Agenții economici primesc subvenții dacă angajează tineri absolvenți

1
376

Un număr de 93 de agenți economici din județul Maramureș au beneficiat până în acest moment de subvenții pentru că au ales să angajeze absolvenți.

Ajutorul, oferit de către stat, se aplică în anumite condiții iar absolvenții trebuie să fie încadrați în muncă pe perioadă nedeterminată. Față de anul 2015, numărul agenților economici care aleg să facă acest pas este în scădere. Astfel, în decursul anului trecut, 324 de agenți economici au beneficiat de subvenții în urma încadrării în muncă a 399 de absolvenți.

Statisticile sunt deținute de reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forțelor de Muncă Maramureș, mai ales că absolvenții în căutarea unui loc de muncă se înregistrează la agenție.

Astfel, potrivit legii, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent mai multe tipuri de subvenții, în funcție de studiile finalizate.

„Este vorba despre acordarea a 500 de lei/lună pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii, 600 de lei/lună pentru absolvenții de liceu și învățământ postliceal sau în cazul încadrării în muncă al absolvenților cu studii superioare agenții economici primesc o subvenție în valoare de 700 de lei/lună pentru fiecare absolvent”, a declarat Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene de Ocupare a Forțelor de Muncă Maramureș.

În primele șase luni ale acestui an, 93 de agenți economici au beneficiat de aceste subvenții, angajând până în prezent un număr de 98 de absolvenți.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Frectie la un picior de lemn.Maramuresul e varza la capitolul investitori si perspectivele sunt sumbre si pentru viitor.Noi cu Ciceu la conducere CJ MM nu am fost in stare sa-i convingem pe cei de la Dumbravita sa-si aduca fabrica din Elvetia la noi in judet astfel incat au preferat Mediesu Aurit in locul vreunei localitati maramuresene.Ramanem in continuare singurul judet din zona fara Parcuri Industriale,neavand sanse sa ne comparam nici macar cu Satu Mare si Salaj. Daca si Salajul,un fel de fosta Albanie,a ajuns sa nu se mai compare cu noi,a clar cat de jos am ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.