Incredibil! Și-a revenit Gușă! Jocul lui Băsescu este similar lui Ceaușescu din balconul Comitetului Central!

0
110

Analistul politic Cozmin Gusa crede ca USL va castiga alegerile cu un scor mai mare decat cel din sondaje, care-i va permite sa aiba o majoritate de doua treimi in Parlament, dar si ca presedintele Traian Basescu va fi suspendat si demis, daca nu-l numeste premier pe Victor Ponta, in acest caz.

„Prognozele optimiste pentru USL vor fi chiar depasite, din pricina a 3 factori favorizanti:
Unu – iesirile din campanie ale lui Traian Basescu, care au potentat foarte mult electoratul USL si chiar pe indiferentii care il antipatizeaza pe actualul presedinte.

Doi – non-combatul evident al ARD, care in locul unei prestatii publice contondente la adresa Puterii a preferat diverse aranjamente personale in asa fel incat cei mai importanti oameni ai sai sa-si rezolve mandatele de parlamentari.

Trei – campania sustinuta a liderilor USL, mai ales a lui Victor Ponta, care a mobilizat activul de partid in mod considerabil.
USL va avea 65-70% din mandatele viitorului Parlament, dupa redistribuirea proportionala a mandatelor”, a declarat fostul secretar general PSD si lider al deputatilor PD, pentru Ziare.com.

Ponta premier sau Basescu pleaca

Cozmin Gusa e de parere si ca Traian Basescu nu mai are vreun atu prin care sa impiedice numirea ca premier a lui Victor Ponta, in care USL castiga alegerile, altfel va fi suspendat.
„Din pacate, Traian Basescu si-a consumat tot bagajul autoritatii institutionale care i-ar fi permis sa actioneze ca un jucator de luat in seama. In acest moment, asa cum stau lucrurile in interiorul USL, Basescu fie il desemneaza pe Ponta, fie va pleca acasa in urma unui act de suspendare reusit.
Sunt mai putin importante procedurile care vor fi urmate, e mult mai important ca Traian Basescu a devenit un lider izolat, atat in plan intern, dar mai ales in plan extern, in Europa, lucru care nu era valabil in luna iunie.
Jocul lui Traian Basescu e un joc haotic, similar atitudinii lui Nicolae Ceausescu din balconul Comitetului Central, in decembrie 1989”, a mai declarat Gusa.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.