INCREDIBIL – Este cea mai banală buruiană, însă are efecte miraculoase

0
343

Una dintre cele mai răspândite şi utilizate plante medicinale este brusturele. Specialiştii în fitoterapie susţin că brusturele este util în prevenirea bolilor de inimă şi diabetului şi ajută cu succes activitatea ficatului şi a bilei.

Loading...

Datorită unor acizi cu proprietăţi detoxifiante, rădăcina de brusture stimulează funcţia hepato-biliară şi apără organismul de efectele unor substanţe nocive precum tutunul şi alcoolul.

În volumul „Ghidul plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z“, dr. farmacist Ovidiu Bojor precizează: „Prin conţinutul său în acizi cafeilchimici, conţinuţi în cantităţi apreciabile în rădăcina de brusture, aceştia au proprietatea de a proteja ficatul confruntat cu mulţi agenţi hepatotoxici“.

Despre beneficiile rădăcinii de brusture, fitoterapeuţii spun că, prin compoziţia de săruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile şi tanin, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

Cercetările au dovedit că rădăcina de brusture are proprietatea de a reduce nivelul zahărului din sânge se reduce simţitor. De aceea, fitoterapeuţii recomandă terapia cu ceai din rădăcina de brusture mai ales bolnavilor de diabet.

Rădăcina de brusture reduce absorbţia intestinală de colesterol şi a lipidelor. Aceste acţiuni au fost demonstrate ştiinţific, justificând utilizarea rădăcinii de brusture în cazul pacienţilor predispuşi la boli cardiovasculare. În acest scop se utilizează ceaiul din rădăcină de brusture, preparat din două linguriţe de plantă mărunţită la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, potrivit dr. Ovidiu Bojor.

Datorită acţiunii diuretic-depurative şi detoxifiante, rădăcina de brusture acţionează benefic în diferite boli de piele: acnee, dermatite seboreice, furunculoze.

Fiind un puternic revulsiv, decoctul din rădăcină de brusture se utilizează sub formă de frecţii în dureri reumatice şi articulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.