INCIDENT ŞOCANT – Un preot din Iaşi a împuşcat doi câini ziua în amiaza mare

0
486

INCIDENT ŞOCANT Incident neobişnuit, zilele trecute, la Iaşi. Imediat după ce a ieşit de la slujba de duminică, un preot a pus mâna pe o armă de vânătoare, a băgat un cartuş pe ţeava şi a ţintit.

 

S-a întâmplat ziua în amiaza mare, doi câini, unul maidanez, iar altul al unui localnic, fiind ucişi de slujitorul Domnului. De ce? Preotul spune că dintr-un motiv bine întemeiat.

Părintele a recurs la asemenea gest pentru că animalele din gospodăria sa erau în pericol. Mai mult decât atât, susţine că în acea zi o haită de câini ajunsă pe proprietatea sa a fost cât pe ce să atace un bărbat aflat în zonă.

Cert este că oamenii au chemat imediat poliţia, apărătorii legii ridicând arma de foc.

În plus, potrivit BZI.ro, pe numele preotului Dumitru Chirică a fost întocmit dosar penal.

 

„În urma sesizării făcute de către un localnic, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru uz de armă fără drept şi uciderea animalelor cu intenţie fără drept. Cercetările în acest caz continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a precizat Adina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi (IPJ).

Localnicii nu sunt străini de faptul că preotul are arme de foc şi spun că mai aud câteodată împuşcături.

Cum se apără preotul Chirică

„A fost o problemă delicată… Era o haită de câini în zona, au ajuns la mine pe teren. Am acolo de toate, că orice gospodar, găini, curci… Aceşti câini aduşi de prin alte zone mi-au omorât mai multe curci. M-a chemat un băiat care era la animale şi mi-a spus că a venit o haită de câini şi au sărit la el. Această situaţie este de ani de zile. Când am ajuns acolo am văzut şase câini… Am tras, iar doi dintre ei… Asta este… Sunt animale, într-adevăr, dar şi eu am animale pe care câinii mi le-au omorât. Problema asta cu câinii nu o am doar eu, toţi vecinii mei au probleme”, a spus preotul Dumitru Chirică, potrivit BZI.ro.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.