ÎNCEPE LIGA ZIMBRILOR – CS Minaur vs Politerhnica Iaşi, duminică,  3 septembrie

0
228
foto minaur

ÎNCEPE LIGA ZIMBRILOR  După un an de exil în liga secundă handbalul masculin băimărean revine acolo unde îi este locul. Duminică, 3 septembrie, cu începere de la ora 18.00, Sala Sporturilor “Lascăr Pană” găzduieşte meciul dintre echipele proaspăt promovate din liga secundă, CS Minaur Baia Mare şi CS Politehnica Iaşi.

Oaspeţii au promovat de pe primul loc pentru prima dată după mai mult de un deceniu de absenţă de pe prima scenă handbalistică, la mare luptă cu Farul Constanţa şi CSSM Bacău.

Având în lot jucători cu experienţă precum Cosmin Capotă, recent transferat de la Dinamo, dar şi câţiva tineri de perspectivă, ieşenii sunt decişi să nu facă doar act de prezenţă în Liga Zimbrilor.

Promovaţi pe prima scenă după un galop de sănătate în liga secundă, băieţii lui Raul Fotonea sunt pregătiţi să demonstreze că absenţa episodică din Liga Zimbrilor nu a ştirbit cu nimic prestigiul brandului Minaur.

Considerabil întărită, atât cu jucători experimentaţi, cât şi cu tineri talentaţi, Minaur şi-a stabilit pentru acest sezon un obiectiv realist, acela de a se clasa pe unul din locurile 6-8, deci de a se califica în play-off şi de a evita astfel emoţiile luptei pentru menţinerea în prima ligă.

Atmosfera e una moderat optimistă, mai ales din perspectiva jocurilor bune din perioada de pregătire.

În ceea ce priveşte stabilirea lotului pentru acest prim meci, sarcina lui Raul Fotonea este una foarte ingrată deoarece majoritatea jucătorilor apţi de joc au demonstrat o formă bună, fiind astfel mai mulţi pretendenţi pentru un loc de titular decât cele 16 locuri disponibile pe foaia de arbitraj.

Interesul manifestat pentru acest meci devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce se apropie ziua meciului.

Numărul mare de abonamente achiziţionate de suporterii băimăreni demonstrează că acestora le-a lipsit aerul rarefiat al înălţimilor din primul eşalon. Totul e pregătit pentru ca aceştia să se bucure din plin de handbal.

Conştient de presiunea specifică unui club cu reputaţia Minaurului, Raul Fotonea a declarat înainte de meci: “După o lungă perioadă de pregătire, cu antrenamente foarte intense, în care am avut şi zece meciuri de pregătire, toate în compania unor echipe foarte bune, consider că suntem în proporţie foarte mare pregătiţi pentru începutul de campionat.

Deşi toată lumea spune că vom juca în compania unei echipe mai slab cotate, trebuie să fim foarte atenţi, deoarece este prima etapă şi sunt sigur că vor da totul pentru a convinge că îşi merită locul în Liga Zimbrilor.

În plus de asta au şi câţiva jucători cu destulă experienţă în prima ligă. Ca atare trebuie să rămânem foarte concentraţi, motivaţi şi să pregătim foarte bine meciul din punct de vedere tactic. Aşteptăm suporterii în număr cât mai mare la sală, deoarece avem mare nevoie de sprijinul lor”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.