ÎNCĂ UN SEISM – Numărul cutremurelor de luna aceasta din România a ajuns la 11

0
80
foto http://www.naicu.ro/

ÎNCĂ UN SEISM Cutremur în județul Buzău, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 4:01. Seismul a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter.

ÎNCĂ UN SEISM Cutremurul din județul Buzău s-a produs la o adâncime de 123 kilometri și este cel de-al unsprezecelea produs în România doar în primele 10 zile ale lunii februarie. Seismele au avut magnitudini cuprinse între 2,3 și 5 grade, scrie Libertatea.

Un alt cutremur s-a produs vineri seară în județul Timiș, la ora 21:54. Seismul a avut o magnitudine de 2,4 grade pe scara Richter.

 

Cel mai mare cutremur din ultimele luni a avut loc în noaptea de 27 spre 28 decembrie, la ora 1.20, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea 5,3 pe scara Richter, la o adâncime de 98,9 kilometri, care s-a resimţit în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti.

Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc şi în 24 septembrie, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4 pe scara Richter.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.