ÎNCĂ TREI CAZURI DE GRIPĂ CONFIRMATE ÎN MARAMUREŞ – Virozele şi gripa se menţin încă la un nivel ridicat

0
118

Încă trei cazuri de gripă sunt în această perioadă sub supraveghere în Maramureş. Cifrele Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş arată că virozele şi gripa încă se menţin la un nivel ridicat.

Două cazuri de gripă au fost confirmate, la un copil şi un vârstnic din Maramureş. Un al treilea caz de gripă clinică se află sub supraveghere la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare, scrie Angela Sabău pe Adevărul.ro.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş arată că analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului gripei de tip B în două cazuri, ambele persoane fiind nevaccinate.

„Au fost luate în supraveghere conform Metodologiei de supraveghere, două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 5-14 ani şi 50-64 ani, trimise la laboratorul de referinţă pentru confirmare: ambele au fost pozitive la virus gripal Tip B. Vorbim de un copil de 9 ani şi o persoană de 56 ani, din zona Sighetu Marmaţiei, nevaccinaţi antigripal”, arată DSP Maramureş.

De asemenea, despre infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) spun că sunt în scădere, dar se menţin a un nivel peste cel din ultimii cinci ani.

„Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute se situează peste limita maximă aşteptată în această săptămână, în trend descendent faţă de ultimele săptămâni din sezonul de supraveghere 2017-2018, dar peste limita maximă din ultimii cinci ani de supraveghere.

Pneumoniile sunt la nivelul mediei ultimilor cinci ani, în trend descendent”, arată DSP.

La nivel judeţean, numărul total de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare a fost de 2.525, cu 43,1 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent; numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 263, cu 15,4 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi numărul total de cazuri de gripă a fost de 3, cu 66,6 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

În total, 28.284 de persoane s-au vaccinat antigripal în acest sezon.

Sursa info Adevărul

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.