ÎNCĂ O VESTE PENTRU ELEVI – Sportul ar putea să devină o disciplină obligatorie

0
185

ÎNCĂ O VESTE PENTRU ELEVI   O deputată PSD propune ca sportul să devină disciplină obligatorie, Social-democrata Mihaela Huncă vrea ca la grădiniță să se introducă o oră de sport, pe săptămână, iar la liceu, minim patru ore de activități sportive, săptămânal. În ciclul primar și gimnazial, elevii ar urma să facă minim trei ore de sport.

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat pentru Libertatea că își propune ca până în 2020, România să poată aloca 1% din PIB pentru tot ceea ce înseamnă activități sportive.

În urma unor dezbateri și consultări cu specialiștii din domeniu, deputata PSD spune că vrea să elaboreze, cât mai curând, un proiect de lege care să includă toate aceste propuneri privind promovarea sportului în viața tinerilor.

„Trebuie să construim un cadru legal ca educația fizice să devină disciplină obligatorie, începând de la învățământul preșcolar, unde ar urma să fie o oră pe zi, educația fizică, până la ciclul primar și gimnazial, unde să se aloce minim trei ore pe săptămână”, a spus aceasta.

La liceu, deputatul vrea să existe patru ore de sport, săptămânal, iar la universități să fie alocate minim două ore pe săptămână pentru activitatea sportivă.

Atât în mediul universitar cât și în cel academic, deputatul PSD propune nimim două ore de sport în colectiv, pe săptămână.

Mihaela Hună spune că este nevoie să se promoveze și programe și competiții sportive de masă, prin inițierea de concursuri, între comune, orașe, la care să participe persoane din toate grupele de vârstă. Aceasta spune că este necesar să se înființeze asociațiile sportive școlare și baze sportive, dar și să se utileze cabinetele pentru medicină sportivă, pentru sportul de performanță.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.