ÎN VIZORUL POLIȚIȘTILOR – 13 băimăreni au rămas fără permise de conducere pentru neacordare de prioritate la trecerile de pietoni

1
252

ÎN VIZORUL POLIȚIȘTILOR   Graba şoferilor pune în pericol siguranţa pietonilor. Acţiunea desfăşurată pe tot parcursul zilei de ieri de poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare a avut scopul de a preveni producerea de accidente rutiere soldate cu rănirea pietonilor.

Între orele 08.00 – 20.00 poliţiştii au oprit pentru verificări mai multe autoturisme care se deplasau  pe străzile municipiului. Din cele 14 permise reţinute, 13 au fost în cazul unor şoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau regulamentar. Totodată, poliţiştii au aplicat pentru neregulile constatate 28 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 12000 de lei.

Pietonii sunt cei mai vulnerabili participanţi la trafic. Reamintim şoferilor că pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor prin locuri special amenajate şi semnalizate corespunzător, la culoarea verde a semaforului sau pe la colţul străzii.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.