ÎN SIGURANŢĂ – Poliţiştii sunt alături de cetăţeni la manifestările cultural-artistice

2
194

ÎN SIGURANŢĂ Poliţiştii sunt prezenţi la toate manifestările cultural-artistice şi religioase desfăşurate în această perioadă pe raza judeţului. Totul pentru ca participanţii să se bucure de evenimente în linişte şi siguranţă.

La Cavnic poliţiştii au fost alături de mascaţii care au alungat spiritele rele, astfel încât Anul Nou ce vine să fie mai îmbelşugat.

Deoarece şi la manifestările organizate la Sighetu Marmaţiei participă un număr însemnat de persoane, poliţiştii sunt la datorie pentru preîntâmpinarea şi descurajarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură a tulbura liniştea şi ordinea publică.

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în special pe traseele de deplasare către zonele în care se desfăşoară aceste manifestaţii şi monitorizează circulaţia.

Celor care participă la astfel de evenimente li se recomandă să evite implicarea în conflicte de orice natură. De asemenea, să sesizeze poliţia în cazul unor scandaluri, loviri sau alte fapte antisociale.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la consumul de alcool, multe dintre tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimente rutiere producându-se pe fondul consumului de alcool.

Legislaţia română nu interzice consumul de alcool. Însă prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de persoane care nu au împlinit 18 ani. Şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Persoanelor care participă la astfel de evenimente însoţiţi de copii li se recomandă să le acorde acestora o atenţie sporită. Şi mai ales să nu-i lase nesupravegheaţi.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Mda ,, circ si paine,, vine din Roma Antica, valabil si-n ziua de azi … No fain, brondosii cu zurgalaii si mascatii cu girofaruri … Bag sama, ashe au speriat ,, Spiritele Rele ,, ca bietele ,, spirite ,, in jur de 6 milioane au plecat in bejenie printre straini … Intrebare … Voi stiti, ca exodul romanilor intrece pe sirieni ?!…. P.S. autorul articolului sa nu confunde personajele [ brondosii cu mascatii ] …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.