ÎN PERICOL – Un parc natural din Spania este amenințat de un incendiu de proporții

0
115

ÎN PERICOL  Un incendiu încă activ a devastat 1.400 de hectare din regiunea Valencia (estul Spaniei), afectând mai ales un parc natural și obligând armata să intervină, au anunțat marți autoritățile regionale citate de AFP.

Focul s-a declanșat luni după-amiaza din motive încă necunoscute la Artana, comuna provinciei Castellon, și s-a propagat cu rapiditate, a explicat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență regioanle. Incendiul afectează trei comune, dar nu s-a răspândit în zonele locuite, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit serviciilor de urgență, focul, care a ars o mie de hectare de vegetație în prima parte a zilei, a devastat alte 400 de hectare după-amiaza, reprezentând suprafața totală a Central Park din New York (340 de hectare).

Luni seara, incendiul a ajuns în parcul natural Sierra d’Espadan, al doilea ca mărime din regiune, pe suprafața căruia se întinde o pădure de stejari — habitatul natural al multor animale de pradă, precum vulpile și o specie amenințate de lilieci.

Peste 300 de oameni, între care 130 de militari, asistați de 27 de avioane și elicoptere, au fost mobilizați pentru a stăvili focul ale cărui flăcări au devastat deocamdată doar zonele periferice.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.