In memoriam. Detaşamentul de pompieri Baia Mare va purta numele „Căpitan Marchiş Adrian”

0
536

În ziua de 28 august 2011, locotenentul Adrian Marchiș, locţiitor al comandantului Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni. Conducerea I.S.U. Maramureş a făcut demersurile necesare pentru atribuirea denumirii onorifice ”Căpitan Marchiș Adrian” Detaşamentului de Pompieri Baia Mare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, în memoriei eroului pompier.
În urma demersurilor făcute, Ioan Rus, ministrul administraţiei şi internelor a aprobat acest lucru și a emis ordinul nr. 176 din 24 iulie 2012 publicat în Monitorul Oficial nr. 507 din 24 iulie 2012, prin care se atribuie denumirea onorifica „Căpitan Marchiş Adrian” pentru Detaşamentul de Pompieri Baia Mare.

Să ne aducem aminte…

Un ofiţer din echipa de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost scos dintre fiarele contorsionate a maşinii ce s-a răsturnat pe DE 58, evitând o acroşare în trafic.
Accidentul de circulaţie a provocat cinci victime în rândul echipajului de pompieri, printre care şi lt. Adrian Marchiş, care a murit în timp ce primea asistenţă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Adrian Sabău, a declarat pentru AGERPRES că lt. Adrian Marchiş a decedat în urma gravelor traumatisme suferite.
Maşina de intervenţie a ISU Maramureş s-a răsturnat în timp ce încerca să evite impactul cu un autoturism care nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei aflate ce mergea să stingă un incendiu în cartierul Apa Sărată din oraşul Tăuţii Măgherăuş.
Potrivit primelor informaţii constatate la locul accidentului, şoferul autoutilitarei militare a pierdut controlul volanului, aceasta fiind proiectată în stâlpii de beton postaţi pe marginea DE 58. Doi pompieri au rămas încarceraţi timp de câteva zeci de minute între fiarele maşinii care în urma şocului puternic a fost ruptă în două părţi.
Cinci ambulanţe s-au deplasat la locul accidentului. Victimele au reuşit să fie scoase dintre fiare de alţi colegi, pompieri militari sosiţi la accidentului. Unul dintre militari a avut nevoie de manevre de resuscitare fiind în stare critică, iar ceilalţi prezentau leziuni la nivelul capului şi mâinilor. Traficul pe DE 58 a fost întrerupt mai multe ore.
Cei cinci pompieri militari ai ISU Maramureş se aflau în misiune, în drum spre Apa Sărată, unde o casă de vacanţă luase foc. Pompierii n-au mai apucat să stingă incendiul, deoarece un autoturism la volanul căruia era o şoferiţă a intrat în faţa autoutilitarei. Pentru a evita impactul, şoferul autoutilitarei a tras puternic de volan, însă maşina încărcată cu apă s-a răsturnat, lovind stâlpii de beton de pe marginea drumului.
În impactul foarte puternic, maşina s-a rupt în două, iar o parte din autoutilitara dislocată a rămas la aproximativ 30 de metri de locul izbiturii. Poliţia municipiului Baia Mare a demarat o anchetă pentru a stabili cauza accidentului. (28 august 2011)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.