ÎN GRAFIC – Modernizarea Aeroportului Baia Mare, în termen

3
1565

ÎN GRAFIC Lucrările care se efectuează în proiectul care prevede extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Baia Mare sunt în grafic. În acest moment a fost finalizat noul drum comunal către Bozânta Mare, urmând ca acesta să fie circulabil din data de 4 iulie. Mai mult, devierea râului Băița a fost deja finalizată în proporție de 95%. Potrivit graficului asumat de constructor, toate lucrările urmează să fie finalizate cel târziu la finele lunii august.ÎN GRAFIC Constructorul care efectuează lucrări la Aeroportul Internațional Baia Mare a început deja procedura de realizare și extindere a pistei de aterizare și decolare.

„În perioadă următoare se vor realiza excavări pentru prelungirea pistei cu 360 de metri și se vor lucra la rigolele de pe lungimea pistei. De luni, 4 iulie, se va începe și turnarea stratului de asfalt, operațiune care va fi începută din partea vechii porțiuni de pistă”, a spus Dorin Buda, directorul Aeroportului Baia Mare.

Odată ce lucrările vor fi terminate, la finalul lunii august, cel târziu în septembrie, Aeroportul Internațional Baia Mare va fi operațional, reluându-se astfel cursele Tarom. Aceste curse aeriene nu vor fi însă singurele care vor fi efectuate pe pista băimăreană.

„Am primit din partea celor de la UAC o solicitare care privește darea unui aviz de principiu pentru realizarea, pe cheltuiala lor proprie, a unei căi de rulare de la pista aeroportului până la fabrica pe care ei o realizează în zona Aeroportului Baian Mare. Astfel, vor fi puse în funcțiune și liniile de tip Cargo”, a mai adăugat Dorin Buda.

Mai mult, odată ce echipamentele radio-navigație, dar și ILS-ul vor fi repoziționate, demersuri care vor avea loc când va fi finalizat proiectul de modernizare și reabilitare, de pe Aeroportul Baia Mare se vor putea efectua și zboruri internaționale către destinații externe.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Macar atat sa facă pentru cei de la UAC Dumbravita,ca in rest CJ-ul prin Ciceu a pierdut a pierdut o investitie importanta a celor de la Dumbravita,fabrica care se face in Mediesul Aurit.Ne plângem de lipsa de investitii dar nu suntem in stare nici măcar sa-i pastram pe cei care au venit,ce sa mai vorbim de altii care nu vin.Nu vin ca nu avem nici macar un amarat de Parc Industrial,primul.In timpul asta altii nu dorm,construiesc Parcuri Industriale,astfel incat am ajuns ca si Sălajul si Satu Mare sa aibă cate 2-3.

    • Stai linistit odata cu regionalizarea chiar pentru orice vei merge la Cluj si mai mult odata cu regionalizarea cam I-ati adio de la investitiile importante (spitale ,sali de sport,uzine ,sali de spectacole etc.)!!!!!Acestea vor fii ale Clujului.
      Nu ca pana acum s-ar fi facut si in Baia Mare dar dupa regionalizare ciuciu ,faramituri .!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.