ÎN AŞTEPTARE – Oierii din Maramureş nu protestează încă deşi legea vânătorii nu-i mulţumeşte

0
255

Legea vânătorii care prevede că proprietarii de stână nu au voie să ţină decât trei câini i-a nemulţumit profund pe ciobani, care au ieşit în stradă la finele anului trecut. Din luna decembrie crescătorii de oi poartă negocieri la nivelul Guvernului pentru a modifica legea.

Loading...

În cursul zilei de luni, 1 februarie, Ministerul Mediului a dat publicităţii primul draft de modificare a Legii vânătorii. Documentul a fost deja întors pe toate părţile şi discutat de către toţi cei implicaţi pentru că nici acesta nu-i mulţumeşte pe crescătorii de oi.

„Este un prim draft care nu ne mulţumeşte şi azi încă se mai poartă negocieri la nivelul Ministerului Mediului. Ministerul Agriculturii nu a dat încă proiectul lor de modificare a legii dar vă daţi seama că vom protesta dacă acestea nu ne vor mulţumi. Deocamdată aşteptăm să vedem unde vor duce negocierile. Am vorbit aseră cu liderii de sindicate şi am decis că nu este cazul să ieşim încă în stradă. Să vedem ce se întâmplă dar suntem pregăţiţi de proteste dacă este cazul şi situaţia o va impune”, a declarat Gheorghe Buda, preşedintele Asociaţiei crescătorilot de ovine din Maramureş.

La protestul din 15 decembrie care a avut loc la Bucureşti au participat peste 100 de crescători de oi din Maramureş.

Ana Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.