ÎMPOTRIVA COMERŢULUI ILICIT – Poliţiştii au confiscat alcool de 8.000 de lei şi au suspendat activitatea unei societăţi comerciale din Târgu Lăpuş

0
411

ÎMPOTRIVA COMERŢULUI ILICIT Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat controalele pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi combaterea evaziunii fiscale.

Acţiunea organizată joi, 22 februarie, a avut ca scop prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul deținerii și comercializării băuturilor alcoolice.

S-au efectuat controale pe raza judeţului la 14 societăţi comerciale şi şapte persoane fizice.

În urma verificărilor a fost constatată o infracţiune la Legea 227/2015 privind deținerea sau comercializarea în afara unui antrepozit fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

În cauză a fost întocmit dosar penal. Se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

S-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unei cantităţi de băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 8.000 de lei.

Totodată au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999, în valoare totală de 13.000 lei.

Pentru neregulile constatate a fost suspendată activitatea unei societăți comerciale din zona Târgu Lăpuș.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.