IMPOSIBILITATE – Kerry afirmă că nu poate face comentarii cu privire la conținutul e-mailurilor lui Clinton

0
203

Secretarul de stat american John Kerry a declarat vineri că nu poate face comentarii cu privire la seriile de e-mailuri private ale predecesorului său Hillary Clinton, adăugând că ele au fost oprite de la publicare la cererea serviciilor de informații din Statele Unite, relatează Reuters.

„Nu pot vorbi despre nimic specific în ceea ce privește aspectele tehnice, conținutul… pentru că nu este treaba noastră”, a declarat Kerry într-o conferință de presă în Canada.

„Noi nu știm nimic despre asta, se află în alte mâini”, a adăugat el.

Departamentul de Stat american a anunțat vineri că nu va publica mai multe e-mailuri stocate pe un server privat al lui Hillary Clinton pe vremea când era șefă a diplomației, la originea unei furtuni politice în Statele Unite, deoarece conținutul lor este „top secret”, notează France Presse, pe de altă parte.

Clasificarea acestor documente „va fi actualizată la cererea serviciilor de informații deoarece ele conțin o categorie de informații top secret”, a explicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby în briefingul de presă cotidian.

Această decizie s-ar putea răsfrânge asupra campaniei fostului ministru, care aspiră la Casa Albă, cu trei zile înaintea primelor voturi din cadrul alegerilor primare în statul Iowa (centru).

Departamentul de Stat urmează să publice vineri seară o nouă serie de 1.000 de pagini din aceste e-mailuri trimise și primite pe un server privat de către candidata democrată când ea era șefă a diplomației, dar „se opune publicării a șapte serii de e-mailuri provenind din 22 de documente, reprezentând în total 37 de pagini”, potrivit purtătorului de cuvânt John Kirby.

Această afacere este la originea unei furtuni politice în Statele Unite, subiectul fiind un unghi de atac preferat de adversarii republicani ai dnei Clinton, care nu acceptă că ea a utilizat o mesagerie privată în scopuri profesionale, o practică interzisă în mod normal de regulile administrației și care ar putea compromite secrete de stat.

Agerpres

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.