IMPORTANT – Onorariile minime ale avocaților intră în vigoare de la sfârșitul lunii septembrie

0
162

IMPORTANT Dacă aveți nevoie de avocat și vreți să fiți siguri că tarifele cerute de acesta sunt corecte, de la sfârșitul lunii aveți ca reper o listă cu onorarii minime.

Loading...

IMPORTANT De exemplu, un șofer care vrea să conteste în instanță o amendă luată în trafic va trebui să îi plătească avocatului cel puțin 600 de lei. Sau soții care au copii și vor să divorțeze vor plăti mai mult decât un cuplu fără urmași.

Onorariile minime care intră în vigoare de la sfârșitul lunii septembrie au doar caracter de recomandare, spun reprezentanții baroului.

Clienții vor putea folosi lista cu tarife ca reper atunci când au nevoie de asistență juridică.

Pentru contestarea unei amenzi oamenii trebuie să îi plătească avocatului 600 de lei, o cerere de divorț fără minori costă 960 de lei, iar o cerere de divorț cu minori poate ajunge la prețul minim de 1680 de lei.

Avocații care nu vor respecta tariful minim vor fi chemați să dea explicații în Barou, în condițiile în care există suspiciuni că unii avocați fac evaziune fiscală.

Consiliul Concurenței nu a văzut cu ochi buni lista cu onorarii recomandate.

Oficialii instituției atrăgeau atenția anul trecut că măsura îi dezavantajează de exemplu, pe avocații nou intrați pe piață.

Lista aprobată de organizația care reprezintă avocații din România este valabilă doar pentru persoane fizice.

Sursă info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.