IMPORTANT – Cum trebuie să conduceţi pe Cod galben de vreme rea

0
220

IMPORTANT Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru intervalul 01 decembrie 2016, ora 17:00 – 02 decembrie 2016, ora 08:00, o informare meteorologică de Cod Galben de ninsori.

 IMPORTANT În acest caz, menționăm că (și la recomandarea IGPR) pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun următoarele:

– reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc,
– mărirea distanţei în mers şi
– folosirea corespunzătoare a luminilor.

Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice:
– NU opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
– porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice și echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurilereflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Deoarece pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme, CNAIR acţionează oriunde condițiile meteorologice impun intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant.

În zona de munte și acolo unde stratul de zăpada s-a așternut deja, recomadăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite

Respectarea regulilor de circulație și a restricțiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială.

In intervalul 30.11.2016, 16:00 – 01.12.2016, 05:00, pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi s-a actionat cu 377 autoutilaje si s-au raspandit 1106.5 tone material antiderapant si 0.6 tone CaCl.

citeşte şi ATENŢIONARE – ACTUALIZARE! Cod galben de ninsori în aproape jumătate de ţară. Afectat şi Maramureşul

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360. De asemenea, se pot accesa pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB
https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.