„IE, ROMÂNIE” ÎNCEPE ÎN MARAMUREȘ – Mircea Radu a pornit în căutarea celei mai mândre fete din județul nostru

0
356

„IE, ROMÂNIE” ÎNCEPE ÎN MARAMUREȘ  Show-ul „Ie, Românie“ începe joi, 1 martie, şi continuă vineri, 2 martie, de la ora 21.15, la Antena 1. Emisiunea va debuta ca o aventură rurală, al cărei scop este acela de a descoperi fete frumoase şi harnice şi oameni talentaţi din cele nouă regiuni istorice ale României: Maramureş, Bucovina, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Banat, Crişana şi Dobrogea, potrivit Adevărul.ro.

Pentru „Ie, Românie“, Mircea Radu a repornit după zece ani caravana, de astă dată din dragoste pentru frumuseţile României. Caravana “Ie, Românie”, condusă de el, va duce în fiecare regiune istorică câte două vedete, aflate în competiţie directă, şi un juriu venit special de la Bucureşti: Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi. Misiunea lor este să descopere cele mai frumoase fete de la ţară şi cei mai talentaţi oameni ai satului.

Prima oprire a caravanei „Ie, Românie“ a fost în Maramureş, ţinutul horincii şi al oamenilor care duminica merg la biserică îmbrăcaţi în minunatele lor costume populare, iar entuziasmul şi ospitalitatea localnicilor l-au impresionat profund pe prezentator. Mircea Radu a fost recunoscut de localnici şi primit cu braţele deschise de fiecare dintre aceştia.

Pâine caldă scoasă de pe vatră, prăjituri de casă, brânzoaice cu urdă, vin fiert cu scorţişoară, tradiţionala mămăligă, cunoscută aici sub numele de coleşă, sărmăluţe în foi de varză murată, şorici frecat cu sare şi nelipsita horincă sunt câteva dintre bunătăţile cu care oamenii din Botiza, Bogdan Vodă, Şieu şi Rozavlea i-au întâmpinat pe oaspeţii de la Bucureşti.

Dincolo de ospitalitatea extraordinară, dincolo de tradiţii şi de meştesug, dincolo de toate lucrurile care într-adevăr se păstrează aici, în Maramureş atmosfera este grozavă“, spune prezentatorul show-ului, Mircea Radu.
Citește continuarea articolului, AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.