HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ – S-a închis cazul Corona – Timișoara și Minaur rămâne cu șase puncte avans față de principala urmăritoare

0
592

HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ Au trecut aproape trei luni de când în handbalul feminin românesc a izbucnit un scandal ce părea că nu se va sfârși niciodată.

Atunci, pe 14 octombrie, Corona Brașov a folosit în meciul cu SCM Timișoara din cadrul Diviziei A câteva jucătoare care au fost pe raportul de joc la partida din aceeași zi împotriva echipei CSM București, din Liga Națională. Este vorba de jucătoarele Daciana Hosu, Bianca Tiron, Cosmina Cozma, Timeea Tătar, Cynthia Tomescu, Sorina Tîrcă și Laura Popa. Corona a pierdut la prânz cu campioana țării, dar seara a reușit victoria împotriva bănățencelor, e drept, la un singur gol diferență, 28-27.

Reprezentanții clubului timișorean au atacat conducerea brașovenilor, imputându-i acesteia că a folosit în mod intenționat respectivele jucătoare pentru a forța victoria, ajutând astfel pe Minaur Baia Mare, principala rivală în lupta pentru promovare în Liga Națională. Nu le-a fost greu să facă o astfel de legătură când au văzut că trei handbaliste brașovene folosite în meciul respectiv au evoluat acum două sezoane pentru Minaur, iar antrenor al echipei din prima ligă este băimăreanul Costică Buceschi.

Numai că una este partea sentimentală a cazului, și alta cea stipulată în regulamentele FRH. În urma eșecului echipei timișorene, Baia Mare s-a distanțat la șase puncte și a luat o opțiune serioasă în lupta pentru promovare. Dar, după două săptămâni, bănățenii au depus o contestație (nu era în termen și nu trebuia admisă!!!), pe care FRH a soluționat-o în favoarea lor! Dacă onorații șefi ai FRH și contestatarii de pe Bega ar fi cunoscut Regulamentul de organizare și desfășurare a competițiilor, sezonul 2017-2018, nu se ajungea aici. Pentru că iată ce scrie în articolul 12(7): „un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceeaşi zi, dar la categorii competiţionale diferite”. Mai simplu și mai clar nici nu se poate.

Cu toate că secretarul general al FRH și șeful Comisiei Centrale de Competiții (CCC) au confirmat că sportivii unui club care are echipe în competiții diferite, pot juca în aceeași zi în ambele competiții, câștig de cauză au avut timișorenii. Dar ASC Corona a făcut apel împotriva hotărârii CCC din 31 octombrie și, după audierea reprezentanților părților implicate, membrii Consiliului de Administrație au decis, cu 14 voturi pentru și unul împotrivă, invalidarea hotărârii și menținerea rezultatului de pe teren. Cred că este important să menționez că votul a fost secret.

Dar nici de data asta dosarul nu s-a închis definitiv pentru că Dan Dumitru, reprezentantul clubului timișorean (o fi același individ de care ne-am lovit acum câțiva ani în disputele din afara terenului de rugby, purtate între CSM Știința Baia Mare și Timișoara?), a cerut anularea hotărârii Consiliului de Administrație, fără să aducă nici un argument în sprijinul aberației propuse.

Ieri, 5 ianuarie, la Călărași, cu ocazia Trofeului Carpați la handbal masculin, CA al FRH  s-a întrunit din nou și, de data asta cu 13-2 la voturi, a fost respinsă cererea formulată, menținându-se decizia anterioară prin care rezultatul din teren, 28-27 pentru Corona Brașov, a rămas definitiv. Cum definitivă a rămas și „sentința” dată de CA la nivel de instanțe sportive.

Fetele de la Minaur Baia Mare pot acum pregăti în liniște viitoarele meciuri de campionat, având ocazia să tranșeze încă de la începutul returului disputa pentru promovare. Asta în cazul în care vor câștiga meciul din deplasare cu SCM Timișoara. Cred că în acest mod „dosarul” de care ne-am ocupat se va încheia pentru totdeauna. Nici nu ar putea fi o variantă mai potrivită decât asta. Zău că merită efortul…

Grigore Ciascai

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.