Hot cu tupeu incredibil la Remeţi. A furat bani si i-a folosit ca dar de nuntă!!!

0
186

Duminică, 07 septembrie a.c., un cetăţean din Remeţi a sesizat poliţiştii Secţiei 6 Sarasău despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă, în noaptea de 6/7 septembrie a.c., suma de 270 euro şi 200 de lei.

În urma activităţilor de investigare desfăşurate, poliţiştii au stabilit că în noaptea respectivă, partea vătămată se afla la o nuntă pe raza localităţii. Un consătean în vârstă de 18 ani, invitat la aceeaşi nuntă, a găsit o modalitate de a-şi procura banii necesari pentru darul de nuntă. El a pătruns în locuinţa părţii vătămate folosind cheile lăsate  de proprietar într-o pereche de papuci, în faţa uşii, iar dintr-un portofel aflat pe masă a sustras suma de 270 euro şi 200 de lei, după care s-a întors la nuntă.

Poliţiştii au recuperat suma de 200 de euro şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Acest eveniment ilustrează faptul că nu de puţine ori infractorii ne cunosc obiceiurile mai bine decât am putea crede şi profită de faptul că nu suntem suficient de prevăzători când vine vorba de siguranţa bunurilor personale.

Tocmai de aceea, poliţiştii vă recomandă să ţineţi cont de recomandările transmise în cadrul Campaniei „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” aflată în derulare.

TU ACUM NU TE AFLI ACASĂ! Şi s-ar putea să nu fim singurii care ştiu asta

Poliţiştii maramureşeni continuă activităţile preventive în cadrul Campaniei „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”. Campania are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

Chiar dacă datele statistice relevă o scădere a acestor genuri de infracţiuni în judeţul Maramureş, gradul de pericol social şi impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranţă al cetăţenilor, justifică oportunitatea desfăşurării acestor activităţi preventive.

Astăzi dimineaţă, poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate au distribuit pliante cu recomandări preventive cetăţenilor aflaţi în Piaţa „Izvoarele” din  municipiul Baia Mare şi i-au informat cu privire la măsurile de autoprotecţie adecvate pentru protejarea bunurilor şi a proprietăţii.

Poliţiştii maramureşeni recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele sfaturi preventive:

– ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă;

– dacă locuiţi la parter sau la casă, când părăsiţi imobilul chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele şi uşa de la balcon;

– dacă locuiţi la bloc, montaţi un interfon la intrarea în scară şi nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre odată cu dumneavoastră;

– când plecaţi pentru o perioadă mai mare de timp de acasă, rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa.

Fiţi prevăzători când vine vorba de siguranţa personală, casă şi maşină!

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.