HIDEAWAY – Povești de viață ale refugiaților și solicitanților de azil, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”

0
102

HIDEAWAY Joi, 15 martie, la ora 17.00, voluntara SEV (Serviciul European de Voluntariat) din Portugalia Barbara Pereira vă invită la evenimentul “Hideaway – Povești de viață ale refugiaților”. Evenimentul va avea loc în sala de expoziții a Bibliotecii județene “Petre Dulfu” Baia Mare.

Refugiații sunt persoane care fug din calea conflictelor și persecutării din țările natale, fiind protejați de legea internațională.

Hideaway’’ este menit să vă prezinte încercările prin care acești oameni trec pentru a ajunge în Europa și procesul de integrare în societate, în particular în România.

Evenimentul se dorește a fi o provocare adresată băimărenilor de a vedea lumea prin ochii acestora în cadrul unei activități adaptate‘’Biblioteca Vie’’, urmată de discuții tematice.

Poveștile prezentate sunt mărturiile refugiaților și solicitanților de azil cu care voluntară noastră a stat de vorba și pentru care a desfășurat diferite activități.

Acest eveniment este conceput și realizat de voluntars Barbara Pereira alături de tineri voluntari băimăreni și alți voluntari SEV ai Federației YMCA România și face parte din proiectul “Youth Power Space” finanțat prin Programul Erasmus Plus al Uniunii Europene.

Parteneri sunt organizațiile de trimitere ale voluntarilor: Verein4YOUgend-Austria, Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlantico – Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franța, Vicolocorto- Italia, Stichting
UcDean- Olanda.

Partenerul local al acestui proiect personal al voluntarei SEV este Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare.

Informaţii furnizate de YMCA România

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.