HANDBAL. LIGA ZIMBRILOR – CS Minaur Baia Mare întâlneşte în deplasare AHC Potaissa Turda

0
212

HANDBAL. LIGA ZIMBRILOR Primul meci al etapei a 4-a din Liga Zimbrilor s-a jucat în devans miercuri, Dinamo Bucureşti învingând pe HC Vaslui cu 33-24.

În urma acestui rezultat clasamentul s-a reconfigurat aducând pe CS Minaur Baia Mare pe locul 3, la egalitate de puncte cu alte 5 echipe, dar cu al doilea cel mai bun golaveraj după AHC Potaissa Turda, ocupanta locului 2.

Loading...

Astfel că, atât geografic, cât şi din punct de vedere al clasamentului, meciul de vineri, 22 septembrie, de la ora 18.00, dintre cele două echipe se constituie într-un adevărat derby handbalistic.

Adăugând la această reţetă şi faptul că băimărenii i-au învins categoric pe turdeni la Trofeul Minaur, este clar că partida va fi una extrem de disputată, micuţa Sală a Sporturilor ”George Bariţiu” din Turda anuntându-se deja de pe acum neîncăpătoare.

După ce au debutat cu o înfrângere pe teren propriu cu Steaua, în prima etapă, turdenii au reuşit două victorii consecutive destul de clare, una cu HC Odorhei, acasă şi alta cu CSM Făgăraş, în deplasare.

Din acest punct de vedere moralul oaspeţilor este ridicat. La aceasta se mai adaugă şi dorinţa de revanşă, motive pentru care se preconizează o confruntare dificilă pentru Ragot şi compania.

Turdenii mai au de partea lor avantajul terenului propriu dar şi un lot mai omogen care are în componenţă 3-4 “abonaţi” permanenţi la reprezentativa naţională.

Nu mai puţin important este şi faptul că Minaur are un plus consistent de încredere, după o victorie categorică în faţa celor de la CSM Focşani 2007, în urma unui meci cu peripeţii, disputat pe durata a două zile. Plus de încredere dat şi de rezultatul pozitiv al ultimei întâlniri dintre cele două echipe, e drept într-un meci amical.

Încrezător în şanşele echipei sale, Raul Fotonea a declarat înainte de meci: “După Dinamo, avem din nou o deplasare foarte grea la o echipă care acasă pierde foarte greu puncte. Însă acum avem un moral destul de bun, după victoria şi meciul bun făcut împotriva celor de la Focşani, aşa că vom încerca să profităm de acest lucru şi să facem un meci mai consistent decât cel de la Dinamo.

Trebuie să fim agresivi şi să jucăm foarte exact în atac, dacă vrem să obţinem puncte la Turda.

Am încredere în băieţi că vor face un meci bun, pentru că ar fi minunat să începem să legăm câteva victorii care să ne ţină în plutonul fruntaş”.

Info minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.