Handbal. Divizia A. Masculin. Suporterii și jucătorii HCM Baia Mare, eXtrem de fericiți după derby-ul local!

0
192

HCM Minaur – eXtrem Baia Mare 31-23 (17-8)
După cât tam-tam s-a făcut pe marginea acestui meci, nu-i de mirare că în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” au venit în jur de 1.200 de spectatori, dornici să afle dacă Baia Mare va avea de la anul o echipă în Liga Națională, sau va mai rămâne o perioadă în postura rușinoasă în care se află. Majoritatea spectatorilor a fost formată din oameni care au însemnat ceva pentru handbalul băimărean, de la foști jucători, antrenori, sponsori, suporteri veterani, sportivi din alte discipline, actuali practicanți ș.a. Sunt convins că aproape toți au venit cu cele mai bune intenții, rivalitatea de vestiar, ganguri, colțuri sau crâșme dintre cele două cluburi neinteresându-i cât de puțin.

Din ceea ce am putut vedea în teren, putem afirma că Minaur (eu tot așa am să-i spun, indiferent de numele conjuctural pe care îl poartă acum sau în viitor) s-a prezentat mult schimbat în bine față de ediția trecută a campionatului. Viman, Bondar, Mihai și Stamate (FOTO) formează un nucleu de valoare în jurul căruia se poate construi cu adevărat o echipă de viitor. Obligatoriu este să joace alături de ei tineri de perspectivă, proveniți din echipele de juniori locale, care domină la nivel național (caz unic!) toate competițiile în care sunt angrenate.
Personal, nu voi înțelege nici picurat cu ceară ce a căutat în teren Raul Fotonea (antrenor secund, din câte am văzut), un circar de duzină ce ar trebui să plătească daune morale clubului Minaur pentru că i-a acceptat nepermis demult șederea prin preajmă. Locul saltimbancului tebuie ocupat în regim de urgență de un jucător tânăr, pe care echipa să se poată baza în viitor.

Întrecerea din teren a fost disproporționată, Minaur fiind cu câteva clase peste adversari, prin minutul 45 erau 12 goluri diferență! Remarcații meciului sunt în primul rând cei patru ”minauriști” pomeniți mai sus, cu o notă specială pentru Viman și Bondar. Mi-a plăcut încleștarea, înverșunarea din unele momente, rivalitatea dintre adversare. Nu mi-a plăcut accentele de duritate, momentele de spectacol desuet, jenante pe alocuri, mai ales după unele reușite.

Protagoniștii or fi uitat că evoluează într-un adevărat templu al sportului băimărean, în fața unor privitori care au văzut și trăit momente unice, de performanță adevărată, pe când ei sunt, totuși, în eșalonul secund al handbalului românesc, disciplină ajunsă pe ultimele trepte în ierarhia europeană și mondială. Se vede că la acest capitol ambele echipe mai au încă mult de muncit, asta dacă cei care îi pregătesc sunt capabili să le transmită cota obligatorie de modestie, bun simț și comportament decent, ”ingrediente” absolut necesare adevăratei performanțe în orice sport.

Arbitrii: Robert Harabagiu si Silviu Stanescu;
Aruncari de la 7m: 2-2 (transformate 2-1, a ratat Bondar);
Minute de eliminare: 12-12; Fotache (min. 46) / Polocoser (min. 19) – cartonase rosii;

EXTREM: Pop (13 interventii + un 7m) – Fotache 5, Surducan 4 (2 din 7m), Bera 4, Gaie 3, Mirkovic 2, Rogoz 1, Zilvinas 1, Babici 1, Craciun 1, Buciuman 1, Chira, Tone, Letu. Director tehnic: Petre Avramescu.
Antrenor: Petru Pop

HCM: Viman (13), Homorodan, Draghici – Bondar 7 (1), Mihai 6, Svoboda 5, Stamate 4, Udristoiu 2, Acsinia 2, Pop 2, Baican 1, Fotonea 1, Preda 1, Balint, Polocoser, Gaboreanu.

Antrenori: Iuliu Varady si Raul Fotonea.

Grigore Ciascai

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.