GREU DE SUPORTAT – Temperaturi caniculare pentru încă două săptămâni în Maramureș

0
185

Urmează încă două săptămâni cu temperaturi de 37 de grade, fără niciun strop de ploaie, anunță meteorologii. Şi poluarea este o problemă care se agravează, iar specialiştii în schimbări climatice şi lideri mondiali vor să impună scăderea nivelului de emisii de dioxid de carbon.

Judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare rămân sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor fi ridicate şi în restul ţării.

În oraşe, unde se formează adevărate insule de căldură, temperatura resimțită e chiar mai ridicată din cauza numărului mare de construcţii care reţin căldura. Nici noaptea nu va fi mai bine.

Cel mai cald va fi la sfârşitul săptămânii. Astfel, în Banat, Crişana şi Muntenia, temperaturile vor atinge 37 de grade, în Maramureş, Oltenia şi Moldova vor fi zile cu 36 de grade.

În Transilvania, vor fi cel mult 34 de grade. Cei care merg la mare şi la munte vor fi câştigaţi. Pe litoral vor fi 33 de grade, iar în zonele montane termometrele vor indica doar 24 de grade.

Vremea se va răci uşor abia spre sfârşitul săptămânii viitoare.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a informat că se menţine avertizarea de cod roşu de caniculă pentru perioada următoare, respectiv până în 16 august, pe aproape întreg teritoriul acestei ţări.

”Temperaturile medii ale zilelor vor depăşi 29 de grade C, maximele situându-se la valori cuprinse între 35 – 37 grade Celsius. După data de 16 august 2015 sunt posibile temperaturi maxime de 32 – 36 grade Celsius, iar pe alocuri se vor semnala ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi vânt”, se menţionează în comunicatul MAE.

De la an la an temperatura creşte, o consecinţă a poluării. La sfârşitul anului, climatologi din toată lumea se vor întâlni la Paris pentru a aproba un protocol global menit să ţină sub control creşterea cu cel mult 2 grade a temperaturii la nivel global.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.