GREU DE SCĂPAT – Patru infracțiuni și 124 de contravenții după testarea a 468 de șoferi

0
147

Din analiza riscului rutier a reieşit că, în ultima perioadă, cu precădere în zilele de week-end, pe raza judeţului s-au produs evenimente rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale care au avut drept cauză generatoare/concurentă conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi pentru prevenirea unor astfel de evenimente, în noaptea de 07/08 martie a.c., între orele 23.30 – 02.30, sub coordonarea Serviciului Rutier Maramureş, a fost organizată o acţiune pe principalele artere de circulaţie din judeţ.

La activităţile desfăşurate au participat 47 de poliţişti care au efectuat 468 testări cu aparatul etilotest şi au constatat patru infracţiuni şi 124 de contravenţii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 34.000 de lei.

Totodată, pentru a evita urmările deosebit de grave pe care le implică neutilizarea centurii de siguranţă, poliţiştii Biroului Rutier au acţionat ieri în municipiul reşedinţă de judeţ. În urma controalelor efectuate, ei au aplicat 47 sancţiuni contravenţionale dintre care 21 la tematica acţiunii. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 6.825 lei. De asemenea, a fost reţinut în vederea suspendării un permis de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Dosar penal pentru infracţiuni rutiere

Poliţiştii rutieri au constatat ieri, 09 martie, două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Ei au surprins un băimărean de 47 de ani care circula pe bulevardul Independenţei din municipiul Baia Mare în timp ce vorbea la telefonul mobil fără sistem handsfree şi nu purta centura de siguranţă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism figura ca radiat din Polonia iar autoturismul nu era înmatriculat în România. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat si cu număr fals.

Conform articolului 334, alin. 1 şi 2 din Codul Penal, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă. De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.