GRANITA – Cinci cetateni din Bangladesh si doua calauze din Satu Mare retinute la frontiera

0
157
arhiva
arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut cinci cetăţeni din Bangladesh care, călăuziţi de doi cetăţeni români, intentionau să treacă ilegal frontiera de stat, din România în Ungaria. Persoanele implicate sunt cercetate acum pentru tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi.

Loading...

În data de 30.09.2012, lucrători din cadrul S.T.P.F. Satu Mare, în cooperare cu poliţiştii de frontieră de la Sectorului PF Petea, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.  Astfel, în jurul orei 01.00, lucrătorii noştri au observat cu aparatura din dotare, lângă localitatea Peleş, jud. Satu Mare, un grup de persoane care se deplasa spre frontieră. Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a interceptat si reţinut 7 persoane, care au fost conduse la sediul sectorului, în vederea efectuării unui control specific şi stabilirii identităţii acestora.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că 5 dintre persoanele în cauză sunt cetăteni din Bangladesh, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani, iar celelalte două, sunt cetăţeni români K. Tiberiu de 39 de ani şi H. Mihai de 29 de ani, ambii din judeţul Satu Mare, care aveau rolul de călăuze pentru migranti. Cei doi bărbaţi din Satu Mare urmau să-i îndrume pe cei 5 cetăţeni din Bangladesh în scopul trecerii ilegale a frontierei din România în Ungaria, pentru ca aceştia să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au început urmărirea penală faţă de cei doi sătmăreni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar cetăţenii din Bangladesh sunt cercetaţi acum pentru tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a inculpaţilor, precum şi pentru documentarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.