GLUMĂ DUSĂ LA EXTREM – Colegiul Șincai a apărut ca „lagăr de concentrare” pe Google Maps

2
6072

GLUMĂ DUSĂ LA EXTREM Glumă proastă sau teribilism. Un colegiu de elită din municipiul Baia Mare a fost transformat în “lagăr de concentrare”.

La doar câteva săptămâni de la vandalizarea statuii lui Gheorghe Șincai din fața colegiului, când a fost desenat un însemn nazist pe fruntea acesteia, colegiul este ținta unei noi „glume”.

Locația din Google Maps a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare a apărut ca “Lagărul de concentrare Gheorghe Şincai”.

Specialiştii în IT susţin pentru emaramureș.ro că schimbarea a fost făcută de cineva din interiorul instituţiei. Motivul este unul foarte simplu: procedurile care trebuie urmate sunt stricte şi necesită câteva documente la care nu ar putea să aibă acces decât cineva din şcoală.

Pentru a identifica o locaţie pe Google maps se trimite o solicitare la Google cu adresa exactă. Sediul Google pentru Europa de Est este la Paris şi cei de acolo după ce identifică prin satelit locaţia, clădirea efectiv, trimit o scrisoare cu un cod care trebuie introdus de solicitant.

Cine a trimis solicitarea trebuie să aibă acces la corespondenţa şcolii. Nu este chiar uşor să schimbi o locaţie şi scrisoarea cu acel cod de identificare vine pe adresa indicată”, a precizat Raul A., specialist IT.

Probabil că este o glumă a unui elev sau a unui fost elev, cert este că unul dintre cele mai bune licee din judeţ a devenit “lagăr de concentrare”. Oricine este străin de oraş şi doreşte să ajungă la locaţie cu ajutorul google maps va vedea noua denumire a şcolii.

Între timp, situația a fost rezolvată iar pe Google Maps apare numele colegiului, ca până acum. Aşteptăm cu interes poziţia conducerii liceului.

Sursă: emaramures.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

 1. Altii au scric poezii care mai tarziu…
  Cine stie…

  Liceu

  Liceu, – cimitir
  Al tinereţii mele –
  Pedanţi profesori
  Şi examene grele…
  Şi azi mă-nfiori
  Liceu, – cimitir
  Al tinereţii mele!

  • Asa, si? Care e legatura? Crezi ca poti face o poezie cu „liceu – lagar de concentrare”? Si nu, eventuala punere a acestei expresii intr-o rima nu e poezie.
   Asa ca, cine stie … poate te gandesti inainte de a mai scrie aberatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.