GEST – Ministrul Educației donează pentru ‘Cumințenia Pământului’

0
142

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a anunțat marți că va face o donație în vederea achiziționării de către statul român a operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”.

„Am apreciat faptul că Ministerul Culturii oferă posibilitatea celor care iubesc arta și țin la identitatea noastră culturală să contribuie, printr-un proces de subscripție publică, la achiziționarea sculpturii ‘Cumințenia Pământului’. Am ales să fac, la rândul meu, o donație, convins fiind că efortul fiecăruia dintre noi va conta în încercarea de a aduce opera lui Brâncuși în circuitul public românesc, oferind astfel acces la una dintre primele sculpturi moderne din lume”, a scris demnitarul pe Facebook.

Pe 11 aprilie s-a deschis subscripția națională pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”. Aceasta are ca obiectiv colectarea sumei de șase milioane de euro, bani care se vor adăuga celor cinci milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

Agerpres

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.