GERUL BOBOTEZEI – În Maramureș va fi mult mai frig decât în mod obișnuit, temperaturile scad sub – 20 de grade!

0
1671

GERUL BOBOTEZEI Vremea va deveni mai geroasă spre finalul acestei săptămâni, potrivit prognozei meteo pe două săptămâni a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

De asemenea, probabilitatea de precipitații va fi ridicată în toate regiunile țării de miercuri până vineri, la fel ca și în perioada 7-15 ianuarie.

În Maramureș, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, îndeosebi după data de 5 ianuarie. Nopțile și diminețile vor fi geroase în intervalul 6-12 ianuarie, iar cele mai scăzute minime pe timpul nopții se vor înregistra pe 6, 7 și 8 ianuarie. Vremea se va menține geroasă și în cursul zilelor de 6 și 7 ianuarie, cu valori termice la amiază situate în jurul a—12 grade.

„În medie, în prima săptămână, până în data de 5 ianuarie vor fi maxime cuprinse între—4 și 1 grad și minime între—10 și—5 grade, apoi maxime cuprinse între—12 și—6 grade și minime între—21 și—15 grade. Regimul termic mediu din cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizat de temperaturi diurne cuprinse între—7 și—2 grade și nocturne între—14 și—8 grade. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să fie mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai ridicată în perioada 4-5 ianuarie și, apoi, între 7 și 14 ianuarie”, informează ANM.

iarna-kub6pj084q

În Banat, temperatura va începe să scadă în perioada 2—15 ianuarie , apoi va crește ușor, dar valorile termice se vor menține, în general, sub normele specifice perioadei.

„Pe parcursul primei săptămâni, maximele diurne vor scădea de la medii regionale de 6…7 grade, spre aproximativ—6 grade în zilele de 6 și 7 ianuarie, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, între—9 și—3 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 ianuarie, când se vor înregistra—14…-15 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic se va menține relativ constant, fiind caracterizat de medii ale valorilor maxime cuprinse între—2 și 1 grad și ale celor minime situate între—9 și—5 grade”, precizează meteorologii, potrivit Agerpres.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 4-5 ianuarie și din nou după data de 7 ianuarie.

În ceea ce privește Crișana, în perioada 6-7 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi noaptea și dimineața.

„Temperatura aerului, în scădere în prima parte a intervalului, apoi în creștere ușoară și treptată, va avea valori sub cele climatologic specifice acestei perioade. În prima săptămână, vor fi maxime termice cuprinse între—9 și—1 grad, mai ridicate în prima zi până la 5…6 grade și minime între—7 și—5 grade, mai scăzute în intervalul 6 — 8 ianuarie, când se vor înregistra valori medii de—17…-13 grade. În a doua săptămână a intervalului de prognoză nu vor fi variații mari ale regimului termic, astfel încât mediile diurne se vor situa între—3 și 1 grad, iar cele nocturne vor fi cuprinse între de—10 și—5 grade”, informează ANM.

Meteorologii precizează probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie.

În Transilvania, pe timpul zilei temperaturile vor scădea în perioada 2-7 ianuarie, iar spre finalul intervalului vremea va deveni chiar geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de—10 grade.

„Valorile nocturne vor crește în perioada 2-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineața zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ — 22 de grade. Apoi temperaturile vor marca o creștere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între—5 și—1 grad la valorile maxime diurne și între—14 și—8 grade, în general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie”, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.