GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT – Primăria Baia Mare și Garda Ecologică au obținut Marele Premiu cu proiectul ” Baia Mare curată!”

0
555

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ediția a IX-a, 2017, și-a premiat câștigătorii în cadrul evenimentului anual , organizat în 12 decembrie la Hotel Novotel din București.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este concursul anual de tradiție al Organizației ECOTIC, ce se desfașoară încă din anul 2009. Este o competiție verde, ajunsă la cea de-a IX-a ediție, ce își propune să promoveze inițiativele dedicate protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirii risipei acestora.
Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezintă o formă de recunoaștere și de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază in fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și responsabilitatea și implicarea socială.

Câștigătorii ediției a IX-a 2017: Locul I- Marele Premiul la categoria Instituții  Publice : Primăria Municipiului Baia Mare în parteneriat cu  Garda Ecologică Baia Mare cu proiectul ” Baia Mare curată!”

“E o mare bucurie, o mare realizare și o încununare a efortului comun pe care l-am depus împreună Municipiul Baia Mare, autorități, instituții, societăţi într-un cuvânt  comunitatea băimăreană, în proiectul ” Baia mare curată!”.

Un proiect ambițios început acum șase  ani,  prin care se urmărește campania de ecologizare şi păstrarea curăţeniei în  Baia Mare.

Acțiunea de la  Barajul Firiza, unul dintre locurile preferate de băimărenii care pescuiesc, dar şi care doresc să iasă în natură, a adunat peste 400 de voluntari  cei mai receptivi la campania de ecologizare au fost elevii și tinerii.

Mulțumesc celor care au răspuns acestei provocări , celor care contribuie permanent pentru ca Baia Mare să rămână un oraș verde şi  iată, că acum la final de an ,Municipiul Baia Mare  a obținut Marele Premiul la categoria Instituții  Publice, ediția IX-a, 2017“, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul  Municipiului Baia Mare.

 

“A fost multă muncă, multă pasiune şi până la urmă vorbim de voluntariat. Mulţumesc celor care au fost alături de noi şi acţiunile noastre nu se opresc aici. Anul 2018 va fi un an pe care il vom expoata la maximum pentru că Baia Mare va rămâne mereu curată” , a declarat preşedintele Garzii Ecologice Baia Mare, prof. Pop Silvia
” Baia mare curată!” este ziua de curăţenie generală pentru Baia Mare. E un proiect amplu, început în urmă cu 6 ani de către Primarul Cătălin Cherecheş şi Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Garda Ecologică. Peste  400 de elevi, cadre didactice , băimăreni şi gardieni ecologici au răspuns prezent la cea  mai amplă acțiune de ecologizare desfășurată , sâmbătă 1 aprilie 2017 , în cadrul acțiunii municipalității “Baia Mare curată!” , finalizată cu succes,  adunându-se sute de saci cu  mizerii.

Campania de ecologizare a municipiului  Baia Mare a început cu zona Limpedea- Baraj-Firiza, aceasta fiind o zonă de agrement a orașului , unul din locurile cele mai frecventate de băimăreni pentru petrecerea timpului liber în natură.

Acţiunea din 1 aprilie 2017  a fost  prima dintr-o serie de evenimente ,de ecologizare ce au  urmat în acest an. Cei peste 400 de voluntari au  adunat peste 300  saci de gunoaie, situaţie care ar trebui să atragă atenţia asupra modului în care băimărenii îşi arătă dragostea faţă de natură.

Inițiatori : Primarul Cătălin Cherecheş şi Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Garda Ecologică Baia Mare Parteneri :Școlile „N. Bălcescu”, „M.Sadoveanu”,  şcoala Firiza, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, Colegiul Naţional  „Vasile. Lucaciu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny ”, Colegiul Tehnic  „Aurel Vlaicu”, societăţile: Urbis ,Vital, Drusal, Ocolul Silvic Baia Mare; Jandarmeria Baia Mare; Poliția Baia Mare; ISU Maramureș

 

Informații furnizate de către prof.Silvia Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.