FURTUL DE MATERIAL LEMNOS, ÎN ATENŢIA IPJ MARAMUREŞ – 19 persoane cercetate pentru infracţiuni silvice şi economice

0
378

FURTUL DE MATERIAL LEMNOS, ÎN ATENŢIA IPJ MARAMUREŞ  Poliţiştii Serviciului de Ordine publică din cadrul IPJ Maramureş au finalizat activităţile de urmărire penală efectuate faţă de 19 persoane, bănuite de comiterea de infracţiuni silvice şi economice.


Trei persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv, una este în arest la domiciliu, zece sunt sub control judiciar.

Cinci sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, complicitate la tăiere fără drept şi furt de arbori, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani, conflict de interese şi omisiunea sesizării.

Cu ocazia actelor de urmărire penală efectuate s-a stabilit că activitatea infracţională cercetată s-a realizat în perioada ianuarie 2015 – iulie 2017, perioadă în care s-au tăiat şi sustras arbori nemarcaţi sau marcaţi fără respectarea normelor legale, atât din Fondul Forestier Naţional cât şi de pe suprafeţe de teren private.

Masa lemnoasă tăiată ilegal a fost comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale fără a fi înregistrate în contabilitate toate operaţiunile de vânzare.

Au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale persoanelor implicate iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş cu propunere de trimitere în judecată.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.